Online kötelező - néhány érdekes történet

Pénzcentrum
2006. november 16. 08:00

Az idei kötelező kampányban egyre nagyobb szerepet kapnak az online alkuszok. Novemberre rengeteg online felület és hirdetés zúdult az Interneten kedvezőbb tarifát kereső autósokra. Megnéztük milyen dolgokkal szembesülhetnek a lelkes tarifavadászok.

A biztosító társaságok közül néhányan szövetkeztek nagyobb hipermarketekkel és szinte dobozban kínálják termékeiket.

Az online alkuszok is erősítettek az idei évben. A szinte minden oldalon felbukkanó hirdetések mellett nagyszabású nyereményakciókkal, árgaranciákkal és jelentős kedvezményekkel csábítják a váltani szándékozó ügyfeleket.

Az már most, a kampány derekán is látszik, hogy az ügyfelek jóval nagyobb százalékban veszi igénybe a netes felületeket mint tavaly. Alapvetően az ügyfelek jelentős része érdeklődési szinten meg szeretné nézni a jövő évre vonatkozó tarifái és az új ügyfeleknek kínált tarifák közötti különbségeket. Ebben az esetben előállhat az az érdekes szituáció, hogy jobban megéri az ügyfélnek felmondania a régi szerződését és egy újat kötni ugyanannál a társaságnál. Ebben az esetben még a kártörténeti igazolás beszerzése sem lehet gond.

A másik érdekes dolog, amivel találkozhatunk, hogy a biztosító társaság honlapján található kalkulátor ugyanarra a "forgatókönyvre" más-más tarifát számít, mint az online alkusz honlapján található. Ez alapvetően abból adódik, hogy az online alkuszok kedvezményeket kapnak a szerződések után, illetve a jutalékuk egy részét is átengedik az ügyfeleknek, a piacszerzés miatt.

A különböző online oldalakon kalkulált tarifák is eltérhetnek egymástól, melyet szintén a fenti problémára vezethetünk vissza. Tehát van alkusz aki nagyobb kedvezményt kap, illetve enged át az ügyfeleinek és van aki kisebbet. Ez nem törvényszerű, de előfordulhat.

Kalkuláltunk néhány oldalon és rendszeresen találkoztunk a MÁV és a TIR ajánlataival is. Ez alapvetően nem probléma, de azt nem árt szem előtt tartanunk, hogy ezen társaságok tevékenységét, illetve azok egy részét felfüggesztette a PSZÁF és az még egyáltalán nem biztos, hogy megköthetjük náluk új szerződéseinket. Tehát, érdemes ezen elgondolkozni és a kedvező árak láttán nem rögtön felmondani a régi szerződést, hiszen könnyen pórul járhatunk, ha a felügyelet nem oldja fel a felfüggesztést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A másik fontos dolog az egyesületek esetében, hogy az online felületeken kalkulált tarifák nem tartalmazzák az egyesületek éves díját, tehát ezeket még érdemes számításba venni a szerződésváltás előtt.

Azonban ezekre a szempontokra többé kevésbé felhívják az ügyfelek figyelmét az online felületek. A kérdés csak az, hogy ki mennyire olvassa el az apró betűs részt és mennyire figyel inkább a számokra.
Igaz még a kampányidőszak közel sem ért véget és kétség kívül, kemény hajrá várható, de az már most látszik, hogy a fellendülő on-line-piac növekedési üteme továbbra is töretlen marad, sőt egyre gyorsul. A nagy online alkuszok mögé egyre több szereplő zárkózik fel, és kínálja szolgáltatásait a Neten.

Ebbe a versenybe előbb-utóbb kénytelenek lesznek beszállni a nagy biztosítók is. Már az ő honlapjaikon is köthetők online a termékek, igaz az összehasonlításra itt már nincs mód, és alapvetően a legtöbb cég az off-line értékesítésre helyezi a hangsúly.

A kötelező piac két legnagyobb szereplője, a Generali és az Allianz az idei kampányban jelenleg vesztes pozícióban tartózkodik. A verseny nagy befutói jelenleg a kisebb társaságok és az egyesületek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 20. 19:31
Hogyan fordulhatott elő az, hogy beavatkozás nélkül végignézte a Való Világ 12 (VV12) készítőinek st...
Holdblog  |  2024. július 20. 11:18
Sok kérdést kapunk olvasóinktól és ügyfeleinktől a HOLD vagyonkezelésére, a számlákra és szolgáltatá...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm