21 °C Budapest

Online kötelező - néhány érdekes történet

Pénzcentrum
2006. november 16. 08:00

Az idei kötelező kampányban egyre nagyobb szerepet kapnak az online alkuszok. Novemberre rengeteg online felület és hirdetés zúdult az Interneten kedvezőbb tarifát kereső autósokra. Megnéztük milyen dolgokkal szembesülhetnek a lelkes tarifavadászok.

A biztosító társaságok közül néhányan szövetkeztek nagyobb hipermarketekkel és szinte dobozban kínálják termékeiket.

Az online alkuszok is erősítettek az idei évben. A szinte minden oldalon felbukkanó hirdetések mellett nagyszabású nyereményakciókkal, árgaranciákkal és jelentős kedvezményekkel csábítják a váltani szándékozó ügyfeleket.

Az már most, a kampány derekán is látszik, hogy az ügyfelek jóval nagyobb százalékban veszi igénybe a netes felületeket mint tavaly. Alapvetően az ügyfelek jelentős része érdeklődési szinten meg szeretné nézni a jövő évre vonatkozó tarifái és az új ügyfeleknek kínált tarifák közötti különbségeket. Ebben az esetben előállhat az az érdekes szituáció, hogy jobban megéri az ügyfélnek felmondania a régi szerződését és egy újat kötni ugyanannál a társaságnál. Ebben az esetben még a kártörténeti igazolás beszerzése sem lehet gond.

A másik érdekes dolog, amivel találkozhatunk, hogy a biztosító társaság honlapján található kalkulátor ugyanarra a "forgatókönyvre" más-más tarifát számít, mint az online alkusz honlapján található. Ez alapvetően abból adódik, hogy az online alkuszok kedvezményeket kapnak a szerződések után, illetve a jutalékuk egy részét is átengedik az ügyfeleknek, a piacszerzés miatt.

A különböző online oldalakon kalkulált tarifák is eltérhetnek egymástól, melyet szintén a fenti problémára vezethetünk vissza. Tehát van alkusz aki nagyobb kedvezményt kap, illetve enged át az ügyfeleinek és van aki kisebbet. Ez nem törvényszerű, de előfordulhat.

Kalkuláltunk néhány oldalon és rendszeresen találkoztunk a MÁV és a TIR ajánlataival is. Ez alapvetően nem probléma, de azt nem árt szem előtt tartanunk, hogy ezen társaságok tevékenységét, illetve azok egy részét felfüggesztette a PSZÁF és az még egyáltalán nem biztos, hogy megköthetjük náluk új szerződéseinket. Tehát, érdemes ezen elgondolkozni és a kedvező árak láttán nem rögtön felmondani a régi szerződést, hiszen könnyen pórul járhatunk, ha a felügyelet nem oldja fel a felfüggesztést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A másik fontos dolog az egyesületek esetében, hogy az online felületeken kalkulált tarifák nem tartalmazzák az egyesületek éves díját, tehát ezeket még érdemes számításba venni a szerződésváltás előtt.

Azonban ezekre a szempontokra többé kevésbé felhívják az ügyfelek figyelmét az online felületek. A kérdés csak az, hogy ki mennyire olvassa el az apró betűs részt és mennyire figyel inkább a számokra.
Igaz még a kampányidőszak közel sem ért véget és kétség kívül, kemény hajrá várható, de az már most látszik, hogy a fellendülő on-line-piac növekedési üteme továbbra is töretlen marad, sőt egyre gyorsul. A nagy online alkuszok mögé egyre több szereplő zárkózik fel, és kínálja szolgáltatásait a Neten.

Ebbe a versenybe előbb-utóbb kénytelenek lesznek beszállni a nagy biztosítók is. Már az ő honlapjaikon is köthetők online a termékek, igaz az összehasonlításra itt már nincs mód, és alapvetően a legtöbb cég az off-line értékesítésre helyezi a hangsúly.

A kötelező piac két legnagyobb szereplője, a Generali és az Allianz az idei kampányban jelenleg vesztes pozícióban tartózkodik. A verseny nagy befutói jelenleg a kisebb társaságok és az egyesületek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 27. 16:25
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős ítélete szerint a PestiSrácok nem sértette meg a Társaság a...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 27. 10:42
A központi bankok szavai sokszor legalább olyan erős hatással bírnak a pénzügyi piacokra, mint maguk...
Holdblog  |  2023. szeptember 27. 10:08
A magyarországi fizetési forgalom közel kétharmada készpénzben történik, de a jövőben a digitális je...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 27. 14:34
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM