30 °C Budapest
Radaros sebességmérő kamera, amely túl nagy sebesség esetén fote-ot ad ki Hollandiában

Komoly változás élesedett a traffipax-szabályoknál: rengeteg magyar utazót érint, sokan fognak örülni

2024. június 18. 08:44

Június elejétől jelentős változások léptek életbe az olasz sebességmérő kamerák szabályozásában, amelyek sok autós számára kedvezőek lehetnek. Az új szabályok szigorúan korlátozzák, hogy hol lehet sebességmérőket elhelyezni, így jelentősen csökken a kamerák száma.

Az olaszországi nyaraló magyarok megkönnyebbülhetnek: június elejétől új szabályok léptek életbe a sebességmérő kamerákra vonatkozóan az országban, amelyek jelentősen csökkentik a számukat – írja a vezess.hu. A portál szerint Olaszországban több mint 11 ezer sebességmérő kamera van, de mostantól csak 50 km/órás zónákban lehet ilyeneket elhelyezni, 30-as zónákban tilos. Városon kívül legalább egy kilométerrel előre jelezni kell a kamerák helyét, városon belül 200 méterrel előre. Két kamera között városon kívül legalább három kilométer távolságnak kell lennie, és csak balesetveszélyes helyeken engedélyezettek.

Bolzanóban az új törvény miatt 16 kamerából 14-et kikapcsoltak, mert 30 km/órás zónákat figyeltek. A helyi vezetés nem akarja 50 km/órára emelni a sebességkorlátot.

A portál emlékeztet: Olaszországban kezdő vezetők autópályán legfeljebb 100 km/órával mehetnek, még háromsávos szakaszokon is, ahol a megengedett sebesség 150 km/óra. A gyorshajtási bírságok 10 km/óra túllépés esetén 42 euró (15 700 forint), 10-40 km/óra túllépés esetén 175-695 euró (65 400-259 400 forint), 40-60 km/óra túllépés esetén 544-2174 euró (203 000-811 300 forint), 60 km/óra felett pedig 847-3389 euró (316 100-1 265 000 forint).

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

A magyar kormány nemrégiben egy új jogszabály-módosító javaslatot nyújtott be, amely lehetővé tenné a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A javaslat szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 21. 16:08
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem