34 °C Budapest
Typical scene during rush hour. A traffic jam with rows of cars.  Shallow depth of field.

Nagyot koppannak az ügyeskedő magyarok: ezt sem lehet majd megúszni hamarosan

2024. május 29. 09:53

Nem lesz kibúvó, a tagállamok egymást segítve találják majd meg azokat is, akik nem otthon, hanem más EU-s országban követnek el közlekedési kihágást.

Döntött az Európai Parlament: nehezebb lesz a jövőben megúszni az autósoknak, motorosoknak és minden más közúti közlekedőknek a külföldön elkövetett szabályszegések következményeit. Az EP 570 szavazattal, 36 ellenében és 24 tartózkodás mellett elfogadta 'A közlekedési szabálysértésekkel kapcsolatos információk határokon átívelő megosztására' vonatkozó új szabályokat, amelyek a nemzeti hatóságok közötti automatizált információcsere mellett új kölcsönös segítségnyújtási eljárásokat vezet be az elkövető azonosítására és a pénzbírságok megfizetésének kikényszerítésére.

Még a mostani döntés előkészítésének időszakából származó adatok szerint a külföldi járművezetők által elkövetett szabálysértések mintegy 40 százaléka maradt évente következmények nélkül. Vagy azért, mert nem sikerült azonosítani a szabálysértőket, vagy azért, mert különböző okok miatt nem hajtották be tőlük a bírságot. A Strasbourgban a napokban módosított szabályok az EP tájékoztatása szerint a jövőben hatékonyan kezelik majd ezeket a problémákat, egyszersmind javítják az uniós országok közötti együttműködést.

Az már egy ideje egy összeurópai célkitűzés, hogy 2019-hez képest 2030-ra a felére csökkenjen a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak és súlyos sérültjeinek a száma, 2050 után pedig már lehetőleg senki nem haljon meg közlekedési balesetben. Az Európai Számvevőszék a közelmúltban közzétett jelentése szerint azonban szinte valamennyi tagállam jelentős lemaradásban van időarányosan, s ha a tagállamok és maga az Európai Bizottság nem tesz hatékonyabb lépéseket a siker érdekében, a célkitűzést nem lesznek képesek teljesíteni.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem