Location: Honda Motor Company factory, Anna, Ohio.

Erős vetélytársat kapnak a kínai elektromos autók: vajon sikerül őket letaszítani a trónról?

2024. április 16. 17:12

A Honda bejelentette, hogy 2027-ig hat új generációs elektromos járműmodellt kíván piacra dobni Kínában Ye márkanév alatt, és további tíz Honda márkájú EV-t tervez bemutatni, azzal a céllal, hogy 2035-re az összes kínai eladása elektromos jármű legyen - írta a Reuters.

A Honda, amely Japán második legnagyobb autógyártója, nemrég bejelentette, hogy 2027-ig hat új generációs elektromos járművet (EV) fog piacra dobni Kínában Ye márkanév alatt. Ezen felül a cég azt is tervezi, hogy 2027-ig további tíz Honda márkájú EV-modellt vezet be a kínai piacon. Céljuk, hogy 2035-re az összes kínai autóeladásuk elektromos jármű legyen.

Ez a lépés része annak a törekvésnek, hogy felzárkózzanak európai és amerikai versenytársaikhoz, mint például a General Motors és a Volkswagen, akik már jelentős előrelépéseket tettek az elektromos járművek eladásának növelésében. A Honda viszont eddig elmaradt riválisaitól az EV-piac felfuttatásában.

A Honda folyamatosan harcol a kínai EV-gyártókkal és a Nissan Motorral való versennyel. Ennek eredményeként múlt hónapban bejelentették, hogy fontolgatják egy partnerség létrehozását kulcsfontosságú alkatrészek és szoftverek megosztása érdekében.

A vállalat januárban mutatta be "Honda 0 Series" EV-ket és két koncepciómodellt a Las Vegas-i CES kiállításon, és a cég ezzel is alátámasztotta elkötelezettségét az elektromos járművek fejlesztése iránt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem