Teljesen megújul Magyarország egyik kedvenc autója: így néz ki a 2024-es Suzuki Vitara + fotók

Teljesen megújul Magyarország egyik kedvenc autója: így néz ki a 2024-es Suzuki Vitara + fotók

2024. április 2. 14:32

Új biztonsági funkciókkal, felszereltséggel és az S-CROSS-okban már népszerűvé vált Suzuki Connect szolgáltatással megújulva érkezik az új Vitara. Arról nincs hír, hogy mennyiért lehet majd megvenni Magyarországon.

Bemutatkozott Magyarországon az új Suzuki Vitara. A gyártó közlése szerint a kínálatban öt egyszínű és öt kéttónusú szín kapott helyet. A portfólióban újonnan megjelent egy kiváló minőségű, alacsony kontrasztú kéttónusú szín, a kozmikus fekete színnel kombinált indigókék, valamint az egyszínű titánszürke. 

A 2024-es megújulás során öt fő funkciót frissítettek a biztonsági és vezetéstámogató rendszerek esetében. Az új kombinált érzékelős vészfékasszisztens II (DSBSII) az előző modellhez képest kibővítette érzékelési területét, így a gépjármű előtt közvetlen vagy átlósan megjelenő tárgyakat, járműveket, motorkerékpárokat és gyalogosokat már korábban észleli. A Vezetőfelügyeleti rendszer (DMS) a műszerfalra szerelt kamerával figyeli a vezető szemét és arcát. Ha azt érzékeli, hogy a vezető álmos, elalszik vagy elfordul az útról, figyelmeztető hangjelzést ad, valamint figyelmeztető üzenetet jelenít meg az információs kijelzőn.

Az adaptív tempomat segít mérsékelni a hosszú, monoton vezetés okozta fáradtságot. Forgalomban a rendszer milliméterhullámú radarral és egy monokuláris kamerával méri a távolságot az előtte haladóhoz képest és szükség szerint gyorsítja vagy lassítja a járművet a beállított távolság megtartása érdekében. Amennyiben nincs az autó előtt másik jármű, a rendszer fenntartja az addig elért sebességet. Az adaptív tempomat a közlekedési táblákat felismerő rendszerrel is összekapcsolódik, hogy segítsen betartani a járművezetőknek a sebességkorlátozásokat.

Az adaptív sebességtartó automatika aktiválásakor a Sávtartó asszisztens segít megtartani a járművet az útszakasz közepén. Ha a sávjelzések nem egyértelműek, a rendszer az előző jármű haladási pályájáról észlelt információkat használja fel.

A forgalmi jelzéseket felismerő funkció a monokuláris kamera által felismert közlekedési táblákat jeleníti meg a belső kijelzőn. A közlekedési táblán feltüntetett sebességkorlátozás túllépése esetén a sebességkorlátozás ikonja villog, illetve, ha ez az állapot továbbra is fennáll, hangjelzés hallható. A TSR funkció a jármű sebességét a vezető által beállított értékre korlátozza. A rendszer alkalmas arra is, hogy a sofőr közlekedési táblák felismerése funkcióval együtt használva a sebességet a kiírt sebességkorlátozásra limitálja.

Új kijelző, kétféle motor

Az új 9 colos multimédia kijelző lehetővé teszi a járművezető számára, hogy a vezérlőbeállításokat és a működéshez szükséges információkat könnyedén megerősítse. A rendszer USB-n és Wi-Fi-n keresztül támogatja az okostelefon-csatlakozást is, így az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével számos alkalmazás elérhető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új Vitara kétféle motorral lesz kapható, az egyik az 1.5 DUALJET, amely kettős befecskendező rendszert használ, amely hozzájárul a termikus hatékonyság növeléséhez. A kompakt hibrid rendszer egy motorgenerátor egységből (MGU), egy 140 V-os lítium-ionos tápegységből és egy 6 fokozatú automatikus sebességváltóból (AGS) áll. Az MGU nemcsak a tisztán elektromos hajtáshoz biztosít energiát, hanem a sebességváltások során is beavatkozik, ami egyenletesebb gyorsulást eredményez. Az MGU lassítás során a mozgási energiát az akkumulátorok töltéséhez használja fel a megfelelő teljesítmény fenntartásához. 

Az új Vitara 1.4 BOOSTER motorral és 48V SHVS lágy hibrid rendszerrel egyaránt elérhető. A motor közvetlen üzemanyag befecskendezéssel éri el a magas üzemanyag-hatékonyságot a jó teljesítmény elérése mellett. Az alacsony fordulatszámú nyomaték növelését intercooler turbófeltöltővel biztosítja. Az SHVS lágyhibrid rendszer integrált indítógenerátort (ISG) és kiváló töltési és áramellátási teljesítményű, nagy hatékonyságú 48V-os lítium-ionos tápegységet alkalmaz.

Azt egyelőre nem közölték, mennyiért lehet megvenni Magyarországon, a frissítés előtti modell most kicsit kevesebb mint 7 millió forintba kerül alapáron.

Címlapkép és fotók: Suzuki

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm