24 °C Budapest
close-up of a hand in a gas pump fueling a car during energy crisis

A károgókak lett igazuk? Ennyiért tankolhatnak a magyar autósok a következő a kutakon januárban

2024. január 5. 20:20

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője nem számít brutális üzemanyagár emelkedésre idén, az olaj világpiaci ára ugyanis csökkenő tendenciát mutat - mondta el az RTL műsorában. A dízelesek mától például 10 forinttal olcsóbban tankolhatnak.

A szakember arról is beszélt, hogy a novemberben esedékes amerikai választás miatt a Biden-kormány tudatosan próbálja alacsonyan tartani az üzemanyagok és az olaj világpiaci árát ez pedig a magyar üzemanyagárakra is jó hatással van.

Nem vagyok pesszimista 2024-re. Nyilván nem 480 forintért tankolunk, de azok az előrejelzések, amik a 700 forintos átlagárakról szóltak, nagyon távol vannak

– mondta el Bujdos Eszter a Reggeliben. A szakértő arra számít, hogy a következő hónapokat 600 forint plusz, mínusz 20 forintos üzemanyagárral tudjuk tervezni.

A benzin átlagára jelenleg 562 forint, a gázolajé 589. A szakértő arról is beszélt, hogy melyik szomszédos országba éri meg kimenni tankolni és milyen világpiaci tényezők befolyásolhatják még az üzemanyagok árának alakulását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem