8 °C Budapest

Címke: amerikai választások (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. szeptember 20. 09:05

Magasabb szinteken folytatja a rezicsökkentést a kormány

A szokásos, kéthetente esedékes péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjúban a rezsicsökkentés volt a fő téma. Orbán Viktor elmondta, hogy a szén és tűzifa esetében is gondolkozik a kormány már régóta árcsökkentésben. A szénbányászatot személy szerint támogatja, itt váratlan tettre készülnek. A tervekkel kapcsolatban azt közölte, hogy még további 6-7 közműcég visszavásárlásáról folytatnak tárgyalásokat.

Pénzcentrum | 2012. november 7. 17:32

Gyengült a forint : 282 felett az euró

Hétfő este a javuló külpiaci hangulatban már kis forinterősödés mutatkozott, ami ma reggel átmenetileg folytatódott, aztán 281 körül kifulladt a lendület az euróval szemben. Egy rossz német ipari termelési adat miatt déltől már romlani kezdett külföldön a hangulat, ezt csak fokozták a délután 1 órakor az Európai Bizottság felől megjelent európai gazdasági prognózisok. Ezek mellett a forint csak kis mértékben gyengült tovább, míg külföldön már egyre inkább hanyatlás kezdet kibontakozni. Ezt nap végére már a forint is megérezte.

Pénzcentrum | 2012. június 21. 11:15

Mikor váltsunk eurót a nyaraláshoz?

Az öthetes csúcson járó forintárfolyam mellett bizonyára sokan teszik fel maguknak a címben megfogalmazott kérdést, ami többek között az elmúlt fél év hektikus árfolyammozgásai alapján is érthető. Bár a következő hetekben lehet még a mostaninál is erősebb a magyar fizetőeszköz, nem árt résen lenni, mivel könnyen lehet, hogy csak rövid ideig látunk majd ilyet.

Pénzcentrum | 2012. június 13. 10:36

Erősödött a forint szerdán

A kedd délutáni kereskedésben hangulati fordulat következett be a nemzetközi piacokon, részben azon reménykedés miatt, hogy a nagy jegybankok felől további monetáris enyhítő lépések jöhetnek a piaci feszültség enyhítése érdekében. A befektetői hangulat továbbra is kifejezetten törékeny, bármikor kialakulhatnak negatív periódusok, főként a spanyol, vagy a görög fejlemények, a közelgő választások miatt. Ma már makroadatokra is figyelni kell, de ezek piacbefolyásoló ereje feltehetően kicsi lesz.