6 °C Budapest
Fuel Pump, Gas Station, Gasoline. Colorful Petrol pump filling nozzles isolated on white background , Gas station in a service in warm sunset. Head fuel vehicle refueling facility in Asia

Nagy bajban a kisebb benzinkutak: fogyóban a készlet, késhetett az állami segítség

2022. november 21. 21:31

Több mint 130 településen vezettek be soha nem látott korlátozást a kisbenzinkutasok – árulta el aa Szövetségük az RTL Híradónak. Sokan legfeljebb 5 litert engednek tankolni egyszerre. Úgy számolnak, így is egy-két hét alatt elfogyhat a készletük. 

A 2600 lelkes Nógrád megyei Karancslapujtő lakói legfeljebb 20 litert tankolhatnak egyszerre. A következő benzinkút 15 kilométerre van. „Be kell menni Salgótarjánba tankolni, és ez időt és energiát vesz el” – mondta egy helyi. Plusz 2-3 ezer forintot jelent, hogyha csak bemegyünk tankolni _ panaszkodott egy másik a csatornának.

A Mol szerint többet tankolnak a magyarok az árstop hatására, pedig kevesebb az üzemanyag, mert például 60 százalékon működik a Dunai Finomító az egyik üzemegység meghibásodása miatt. Az olajcégtől azt írták, hogy „az a célunk, hogy minden magyar autós a lakóhelyétől számított maximum 30 km-es távolságon belül tankolni tudjon.” -panaszkodott egy autós.

Az ország 130 településén okozhatnak fennakadásokat a korlátozások – a Független Benzinkutak Szövetsége szerint. A Szövetség szerint ezen felül a kutasok 10-15 százaléka még a harmadik negyedévre járó, literenként 20 forintos állami támogatást sem kapta meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?