9 °C Budapest
Pumping fuel in to the tank close up image

Kiderült az igazság: mégis importálnak üzemanyagot Magyarországra?

2022. augusztus 12. 09:02

Ősszel újra teljes gőzzel üzemelhet a schwechati finomító, de a hazai OMV most is az általuk értékesített üzemanyag nagy részét innen kapja. A cég közölte, van, hogy néha hiány van egyes üzemanyagfajtákból, de ez általában hamar megoldódik

Az OMV magyarországi hálózatában értékesített üzemanyagok nagy részét a schwechati finomítóból szállítják, az üzemanyagimport pedig a hatósági ár bevezetése óta folyamatos. A nyári baleset után a javítás alatt álló schwechati finomító várhatóan szeptember-októberben kezd újra 100 százalékon pörögni - közölte a cég a Világgazdasággal.

Mint kifejtették, az OMV-nek 200 benzinkutja van itthon, és eddig egyiket sem kellett bezárni, mindegyik működik. Van, hogy néha hiány van egyes üzemanyagfajtákból, de ez általában hamar megoldódik. A vállalat közölte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy általa üzemeltetett összes töltőállomás ellátása folyamatos legyen - egyik kútját sem tervezi bezárni. Ellenben a kisnyomású kútoszlopokon kiadható hatósági áras üzemanyagból egyszerre maximum 50 liter tankolható.

Jelenleg a 34 franchise töltőállomásunknál – ellentétben az OMV saját üzemeltetésű töltőállomásaival – helyenként eltérő, szigorúbb korlátozások is érvényben lehetnek

- közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?