26 °C Budapest
Personal perspective of a person refueling the car.

A Shell bejelentése még csak a kezdet? Spórolásra kérnek minenkit a benzinkutasok

2022. július 28. 17:03

Az egész közép-európai térségben akadozik az üzemanyag-ellátás és ez csak éleződni fog - erről beszélt az RTL Híradónak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. A százhalombattai finomító leállásával elképzelhető, hogy további mennyiségi korlátozásokat vezethetnek be a benzinkutakon, ezért szerinte az emberek jobban teszik, ha alaposan felkészülnek a spórolásra.

Nem áll jól Közép-Európa az üzemanyaggal. A térségben lévő öt finomító közül jelenleg csak három működik. Július 20-án tűz ütött ki a csehországi finomítóban, ezért le kellett állítani a gyártást, a schwechati finomítóban még június elején történ baleset, ott sem indult újra a termelés. Augusztus 1-jén pedig karbantartás miatt a százhalombattai finomító is leáll - mondta az RTL Híradónak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

Az egész térségben üzemanyaghiány van és ez egyre éleződni fog. Ráadásul most a tengerentúlról vagy a Közel-Keletről is bonyolult behozni az üzemanyagot

- hívta fel a figyelmet a szakember, aki szerint nagy kérdés, hogy az állami tartalékok és a Mol saját tartalékai képesek lesznek-e fedezni a karbantartás idejére kieső százhalombattai finomító által előállított üzemanyagot.

Biztosan nem tudtak pufferelni kellő mennyiségű üzemanyagot a leállás idejére, hiszen ami kijött a finomítóból, egyből ment a magyar piacra. Az állami tartalékok 90 napra elegendőek. Kérdés, hogy mennyivel tud beszállni az állami tartalék a piac kiszolgálásába, mi arra számítunk, hogy jelentős korlátozások léphetnek fel a benzinkutakon, mennyiségi korlátozásokat vezethetnek majd be

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– fogalmazott Egri Gábor, aki szerint több tucat kisebb benzinkút már bezárt, de ez a tendencia tovább folytatódhat, A kis és középvállalati szektorban tömeges csődhullámmal lehet számolni. A rezsi nagyon jelentősen megemelkedik, az új gáz- és áramszerződéseket már 6-7-szeres áron fogják megkötni, sorolta.

Hozzátette: mindenki jobban teszi, ha már most felkészül a spórolásra, mert minden molekula számít. Arra figyelmeztetett mindenkit, hogy csak teletankolt járművel induljunk útnak, jól tervezzék meg az útvonalat, és gondolják meg, hogy hová akarnak mindenképpen autóval menni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem