12 °C Budapest

Címke: olajfinomító (27 cikk)

Pénzcentrum | 2010. augusztus 23. 11:32

Házi olajfinomítóra csapott le a Vám- és Pénzügyőrség

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a tegnapi napon bejelentés és információ gyűjtés alapján ellenőrzést tartottak egy Kecskemét külterületén található tanyán, ahol a törvény őrei meglepő szerkezetre bukkantak.

Pénzcentrum | 2009. február 25. 11:00

Már nem Nagy-Britannia az ígéret földje!

Csaknem megfeleződött a Kelet-Európából érkező munkavállalók száma az Egyesült Királyságban. Viszont a már kint dolgozók közül egyre többen szeretnének maradni.

Pénzcentrum | 2009. február 18. 12:00

Célkeresztben a külföldi munkavállalók!

Nagy-Britanniában ma 3,8 millió külföldi munkavállaló él: az összes dolgozó 13 százaléka tehát a szigetország határain túlról származik. A probléma csak annyi, hogy a válság miatt jelenleg a britek sem találnak munkát a saját hazájukban, így nem nézik jó szemmel, ha külföldiek foglalják el a maguk számára kinézett munkahelyeket

Pénzcentrum | 2009. február 6. 05:40

Idegengyűlölet, vagy munkahelyféltés? Egyre nő a feszültség Európában!

A munkanélküliség emelkedése világszerte társadalmi feszültségeket szül, ami sok esetben protekcionizmushoz, sőt akár nacionalista kijelentésekhez is vezethet, nem csak a lakosság, de a támogatásukat elnyerni szándékozó politikusok körében is. Jó példa erre Gordon Brown, brit miniszterelnök választási kampánya során tett, "brit munkát a brit munkásoknak" ígérete, ami bizony komoly indulatokat váltott ki.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 15. 10:29

Kirobbanó teljesítmény - sok kérdőjellel

Közép-Európa csak akkor fogja tudni fenntartani kiemelkedő, öt százalékos növekedési ütemét, amely messze lekörözi Nyugat-Európa gazdasági teljesítményét, ha véghezviszi a szabadpiaci reformokat - figyelmeztet a Central Europe Top 500, a Deloitte által a térség ötszáz legnagyobb vállalatáról készített rangsor és jelentés 2007-es kiadása.

Pénzcentrum | 2008. február 14. 13:05

Leszámolnak a tévhitekkel

A Symantec közzétette az IT Risk Management Report második kiadását, melyben feltárja az informatikai kockázatkezelés egyre növekvő szerepét, valamint a kapcsolódó tévhiteket. Mindazok ellenére, hogy az informatikai szakemberek egy kiegyensúlyozott hozzáállást támogatnak az IT környezetben, mely magában foglalja a biztonságot, felhasználhatóságot, teljesítményt és a működési kockázatokat is, az IT kockázatkezelés félreértéséből több mint 53%- ban következnek be informatikai tévedések és incidensek, valamint az informatikai terület továbbra alábecsüli az adatvesztést eredményező incidensek gyakoriságát.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 11. 11:23

Ott vagyunk a legnagyobbak között

Az 500 legnagyobb Közép és Kelet Európai cég közül 183 (37 százalék) lengyelországi székhelyű, 16 százalékuk (82 vállalat) csehországi illetőségű, 13-13 százalék pedig Magyarországon és Ukrajnában található, derül ki a Deloitte idén először összeállított régiós vállalati toplistájából. Ez a négy ország 80 százalékos arányban ad otthont a régió legnagyobb vállalatainak. Csehország és Magyarország a 10 milliós népességszámával arányaiban nagyobb részesedést élvez a rangsorban, annak ellenére, hogy sokkal kisebbek, mint Lengyelország (38 millió lakos) és Ukrajna (46 millió lakos). A legnagyobb közép- és kelet- európai cégek 19 országban vannak jelen a régióban. A cégeket az egyéni vállalatok és a csoportcég 2006-os pénzügyi adataik szerint rangsorolták.

Pénzcentrum | 2007. július 12. 15:00

Amikor a méret a lényeg - itt az 500 legnagyobb!

Megint az olaj hozta a legtöbb pénzt, de persze a pénzügyi szolgáltatások is dominálnak a Fortune magazin legújabb, 500 legnagyobb vállalatot felsorakoztató listáján. Magyar vállalat nincs köztük.

Pénzcentrum | 2007. március 1. 15:00

Szennyezett a Tesco-benzin! Lerobbannak az autók...

Az Egyesült Királyság legnagyobb kiskereskedelmi szereplője, a Tesco megindította az általa forgalmazott üzemanyagra vonatkozó panaszok kivizsgálását, miután több gépjármű is meghibásodott Anglia délkeleti részén.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm