28 °C Budapest

Címke: olajfinomító (22 cikk)

Pénzcentrum | 2010. augusztus 23. 11:32

Házi olajfinomítóra csapott le a Vám- és Pénzügyőrség

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a tegnapi napon bejelentés és információ gyűjtés alapján ellenőrzést tartottak egy Kecskemét külterületén található tanyán, ahol a törvény őrei meglepő szerkezetre bukkantak.

Pénzcentrum | 2009. február 25. 11:00

Már nem Nagy-Britannia az ígéret földje!

Csaknem megfeleződött a Kelet-Európából érkező munkavállalók száma az Egyesült Királyságban. Viszont a már kint dolgozók közül egyre többen szeretnének maradni.

Pénzcentrum | 2009. február 18. 12:00

Célkeresztben a külföldi munkavállalók!

Nagy-Britanniában ma 3,8 millió külföldi munkavállaló él: az összes dolgozó 13 százaléka tehát a szigetország határain túlról származik. A probléma csak annyi, hogy a válság miatt jelenleg a britek sem találnak munkát a saját hazájukban, így nem nézik jó szemmel, ha külföldiek foglalják el a maguk számára kinézett munkahelyeket

Pénzcentrum | 2009. február 6. 05:40

Idegengyűlölet, vagy munkahelyféltés? Egyre nő a feszültség Európában!

A munkanélküliség emelkedése világszerte társadalmi feszültségeket szül, ami sok esetben protekcionizmushoz, sőt akár nacionalista kijelentésekhez is vezethet, nem csak a lakosság, de a támogatásukat elnyerni szándékozó politikusok körében is. Jó példa erre Gordon Brown, brit miniszterelnök választási kampánya során tett, "brit munkát a brit munkásoknak" ígérete, ami bizony komoly indulatokat váltott ki.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 15. 10:29

Kirobbanó teljesítmény - sok kérdőjellel

Közép-Európa csak akkor fogja tudni fenntartani kiemelkedő, öt százalékos növekedési ütemét, amely messze lekörözi Nyugat-Európa gazdasági teljesítményét, ha véghezviszi a szabadpiaci reformokat - figyelmeztet a Central Europe Top 500, a Deloitte által a térség ötszáz legnagyobb vállalatáról készített rangsor és jelentés 2007-es kiadása.

Pénzcentrum | 2008. február 14. 13:05

Leszámolnak a tévhitekkel

A Symantec közzétette az IT Risk Management Report második kiadását, melyben feltárja az informatikai kockázatkezelés egyre növekvő szerepét, valamint a kapcsolódó tévhiteket. Mindazok ellenére, hogy az informatikai szakemberek egy kiegyensúlyozott hozzáállást támogatnak az IT környezetben, mely magában foglalja a biztonságot, felhasználhatóságot, teljesítményt és a működési kockázatokat is, az IT kockázatkezelés félreértéséből több mint 53%- ban következnek be informatikai tévedések és incidensek, valamint az informatikai terület továbbra alábecsüli az adatvesztést eredményező incidensek gyakoriságát.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 11. 11:23

Ott vagyunk a legnagyobbak között

Az 500 legnagyobb Közép és Kelet Európai cég közül 183 (37 százalék) lengyelországi székhelyű, 16 százalékuk (82 vállalat) csehországi illetőségű, 13-13 százalék pedig Magyarországon és Ukrajnában található, derül ki a Deloitte idén először összeállított régiós vállalati toplistájából. Ez a négy ország 80 százalékos arányban ad otthont a régió legnagyobb vállalatainak. Csehország és Magyarország a 10 milliós népességszámával arányaiban nagyobb részesedést élvez a rangsorban, annak ellenére, hogy sokkal kisebbek, mint Lengyelország (38 millió lakos) és Ukrajna (46 millió lakos). A legnagyobb közép- és kelet- európai cégek 19 országban vannak jelen a régióban. A cégeket az egyéni vállalatok és a csoportcég 2006-os pénzügyi adataik szerint rangsorolták.

Pénzcentrum | 2007. július 12. 15:00

Amikor a méret a lényeg - itt az 500 legnagyobb!

Megint az olaj hozta a legtöbb pénzt, de persze a pénzügyi szolgáltatások is dominálnak a Fortune magazin legújabb, 500 legnagyobb vállalatot felsorakoztató listáján. Magyar vállalat nincs köztük.

Pénzcentrum | 2007. március 1. 15:00

Szennyezett a Tesco-benzin! Lerobbannak az autók...

Az Egyesült Királyság legnagyobb kiskereskedelmi szereplője, a Tesco megindította az általa forgalmazott üzemanyagra vonatkozó panaszok kivizsgálását, miután több gépjármű is meghibásodott Anglia délkeleti részén.

Pénzcentrum | 2005. augusztus 31. 09:51

20 %-kal emelkedhet a benzin ára !

A tegnapi napon elképesztő mértékben, több mint 20%-kal emelkedett az ólommentes benzin tőzsdei árfolyama az USA-ban

Pénzcentrum | 2005. április 6. 11:28

Greenspan: a piaci erők lehűthetik az olajpiaci "őrületet" - aggasztó a finomítói kapacitáshiány

Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke tegnap esti, egy olajfinomítói konferenciára készített beszédében elmondta, hogy a piaci erők várhatóan a nyersolajkészletek felhalmozásával reagálhatnak a mostani magasa árakra, ami hűtheti a mostani olajpiaci "őrületet". Az olajárak inflációs és gazdasági növekedésre vonatkozó hatásairól nem ejtett szót a jegybankár - a piacok

Pénzcentrum | 2004. április 26. 14:55

A siker kapujában a PKN Orlen

A cseh privatizációs hatóság jóváhagyta az egyedüliként versenyben maradt PKN Orlen 480 millió dolláros ajánlatát az Unipetrol tenderen. A 11.3 mrd koronás ajánlat túlszárnyalja a cseh kormány 9-11 mrd koronás előzetes becslését. A kabinet szerdán ül össze, így ekkor zárható le hivatalosan a tender. A döntést követően tárgyalások kezdődhetnek a PKN és három olajvállalat - a Shell, a

Pénzcentrum | 2004. április 23. 12:55

Hétfőre várható az Unipetrol-döntés

Hétfőn eldőlhet, hogy a MOL, a PKN és a Royal Dutch/Shell közül melyik társasággal folytatódnak az exkluzív tárgyalások az Unipetrol vegyipari és olajfinomító holding 63%-os állami tulajdonrészének eladásáról. Az ajánlattételre rendelkezésre álló határidő a mai napon jár le, a Cseh Nemzeti Vagyonalap pedig - egy napot sem késlekedve - már a hétfői kereskedési napra az Unipetrol részvényeinek

Pénzcentrum | 2004. március 31. 08:45

Robbanás az FBI figyelmeztetése után, tűz martaléka a texasi olajfinomító

Robbanás és tűz ütött ki az Egyesült Államok harmadik legnagyobb olajfinomítójában tegnap, amely történelmi csúcsra repítette a benzinárakat, és ismét középpontba helyezte a terroristatámadások eshetőségét. Az esetnek különös pikentériája, hogy az FBI néhány nappal korábban arra (is) figyelmeztetett, hogy a texasi finomítókat támadás érheti. Az eset kapcsán a BP közleményt adott