35 °C Budapest
One man, pouring gasoline in his car at the gas station.

Dübörög a benzinturizmus: elképesztő roham indult a magyar kutakra

2022. május 24. 08:33

Literenként 200 forintot spórol, aki Szlovákiából Magyarországra jön tankolni, ezért nem nemcsak a nyugati, hanem az északi határ közelében is dübörög a benzinturizmus. Egy az RTL Klubnak nyilatkozó balassagyarmati benzinkutas havi ötmillió forintot veszít a hatósági áras benzin miatt, még az állami támogatás ellenére is.

A Fókusz stábja egy nézői felhívás nyomán látogatott Balassagyarmatra, ahol az egyik benzinkúton olyan sokan szerettek volna tankolni, hogy az úton állt a sor vége. A 480 forintos üzemanyagárak mellett nem csoda, hogy rengeteg szlovák rendszámú autó is várakozott. Literenként 200 forintot is spórolhat ugyanis, aki Szlovákiából Magyarországra jön tankolni.

Egy helyi benzinkút tulajdonosa, Tóth András azt mondta, havi ötmillió forintot veszít azon, hogy ugyanannyiért adja el az üzemanyagot, amennyiért veszik, – igaz, most literenként 16 forint állami támogatást kapnak.

Az ársapka eltörlése utáni időszakkal kapcsolatban fogyasztói szempontból nem sok bizakodásra ad okot, ha megnézzük, hogyan alakulnak jelenleg Európában az üzemanyagárak. Ausztriában 670 forint a 95-ös, míg 707 forint a dízel literje. Horvátországban átlag 633 forintot kell fizetni a benzinért és 690 forintot a gázolajért.  Akik pedig Görögországba, Dániába, Finnországba vagy Norvégiába készülnek autóval, 800-900 forint feletti árakra is számíthatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?