brand new winter tyre for driving on snow - showing tyre profile

Egyre több magyar már csak ilyen abroncsot vesz az autójára: tényleg rengeteget spórolnak?

2022. április 19. 12:05

A személyautókra szánt abroncsok piacát a négyévszakos abroncsok iránti erőteljes kereslet vitte előre. Márciusban a növekedés üteme lelassult a növekvő bizonytalanság – elsősorban az orosz-ukrán konfliktus hatása miatt - derült ki az európai gyártók szövetségének adataiból.

Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association - ETRMA) a napokban tette közzé tagjainak 2022. első negyedéves gumiabroncs-eladási statisztikáit, amelyek a csereként vásárolt, tehát nem az autógyáraknak értékesített abroncsok adatait összesítik.

2022 első negyedévében – a mezőgazdasági szegmens kivételével, amelyet az erős szezonalítás befolyásol – erős növekedést mértek 2021 hasonló időszakához képest. A személyautókra szánt abroncsok piacát a négyévszakos abroncsok iránti erőteljes kereslet vitte előre.

De nem panaszkodhattak a teherautó-, busz-, motorkerékpár- és robogóabroncsok értékesítésével foglalkozó szakemberek sem, a nyilvánvaló gazdasági növekedésnek köszönhetően. Márciusban a növekedés üteme lelassult a növekvő bizonytalanság – elsősorban az orosz-ukrán konfliktus hatása miatt.

Reálisan kell gondolkodunk, és azt kell feltételeznünk, hogy a nyersanyag- és energiaellátás feszültségei valószínűleg hatással lesznek az értékesítési volumenekre az elkövetkező hónapokban

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- nyilatkozta Fazilet Cinaralp, az ETRMA főtitkára, hozzátéve, hogy „mindannyian reméljük, hogy az elkövetkező hetekben segíteni tudjuk a konfliktus megoldását annak érdekében, hogy megállítsuk a háborút és helyreállítsuk a békét.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?