10 °C Budapest
Mechanic man using laptop examining tuning fixing repairing car engine automobile vehicle parts using tools equipment in workshop garage

Óriási NAV-fogás: illegális műhelyre csaptak le, tetemes a kárösszeg

2022. április 11. 18:31

Hamis szoftverekkel dolgozott az illegális műhelyt buktatott le a NAV. Az esetről Facebook-oldalukon számoltak be. 1,7 millió forint értékben foglaltak le autódiagnosztikai eszközöket, illegális szoftvereket és notebookot.

A közösségi médiában feladott hirdetés buktatott le egy szerelőt és az őt foglalkoztató céget Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A vállalkozás egy társasház alatti garázsban szerelt be igen értékes berendezéseket luxusgépjárművekbe. Az illegális szoftverhasználatra utaló hirdetésre a NAV munkatársai is jelentkeztek. A műhely előtti találkozón az ellenőrök – miután megállapodtak a beépítendő rendszer részleteiben és az árban – felfedték kilétüket és elkezdték az ellenőrzést.

A műhely rádióvezérelt ajtaját az okoseszközök beszereléséhez egyébként kiválóan értő szakember ekkor már nem tudta kinyitni, ezért az ellenőrök a pénzügyőrök segítségét kérték. Az eljárást a szerelő lakásán folytatták, miközben egy civil ruhás pénzügyőr a garázsnál továbbra is figyelte a környéket. Ahogy az várható volt, hamarosan megjelent a garázs tulajdonosa, és elkezdte kipakolni a berendezéseket és technikai eszközöket. Mint írták, munkatársaik az eszközöket, mint bizonyítékokat lefoglalták.

A NAV 1,7 millió forint értékben foglalt le autódiagnosztikai eszközöket, illegális szoftvereket, notebookot és az akcióba bevonta a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületét (JAF) is.
A JAF a hamis szoftverek használata miatt indított eljárást, a szerelőt foglalkoztató cégnél pedig a NAV további ellenőrzést rendelt el és ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést. A NAV és a JAF járműipari jogsértések kiszűrésére indított közös ellenőrzései a jövőben is folytatódnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem