Mechanic man using laptop examining tuning fixing repairing car engine automobile vehicle parts using tools equipment in workshop garage

Óriási NAV-fogás: illegális műhelyre csaptak le, tetemes a kárösszeg

2022. április 11. 18:31

Hamis szoftverekkel dolgozott az illegális műhelyt buktatott le a NAV. Az esetről Facebook-oldalukon számoltak be. 1,7 millió forint értékben foglaltak le autódiagnosztikai eszközöket, illegális szoftvereket és notebookot.

A közösségi médiában feladott hirdetés buktatott le egy szerelőt és az őt foglalkoztató céget Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A vállalkozás egy társasház alatti garázsban szerelt be igen értékes berendezéseket luxusgépjárművekbe. Az illegális szoftverhasználatra utaló hirdetésre a NAV munkatársai is jelentkeztek. A műhely előtti találkozón az ellenőrök – miután megállapodtak a beépítendő rendszer részleteiben és az árban – felfedték kilétüket és elkezdték az ellenőrzést.

A műhely rádióvezérelt ajtaját az okoseszközök beszereléséhez egyébként kiválóan értő szakember ekkor már nem tudta kinyitni, ezért az ellenőrök a pénzügyőrök segítségét kérték. Az eljárást a szerelő lakásán folytatták, miközben egy civil ruhás pénzügyőr a garázsnál továbbra is figyelte a környéket. Ahogy az várható volt, hamarosan megjelent a garázs tulajdonosa, és elkezdte kipakolni a berendezéseket és technikai eszközöket. Mint írták, munkatársaik az eszközöket, mint bizonyítékokat lefoglalták.

A NAV 1,7 millió forint értékben foglalt le autódiagnosztikai eszközöket, illegális szoftvereket, notebookot és az akcióba bevonta a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületét (JAF) is.
A JAF a hamis szoftverek használata miatt indított eljárást, a szerelőt foglalkoztató cégnél pedig a NAV további ellenőrzést rendelt el és ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést. A NAV és a JAF járműipari jogsértések kiszűrésére indított közös ellenőrzései a jövőben is folytatódnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38