Middle aged man holding steering wheel.See other photos of that model:

Audi: kritikus időszak következhet a járműgyártásban, leáll a győri export Oroszországba

2022. március 17. 16:44

Aggódunk, mert látjuk, hogy a nemzetközi jogot sértve mi történik Ukrajnában – fogalmazott az Audi Hungaria éves sajtótájékoztatóján Alfons Dintner győri vállalat igazgatóságának elnöke. Elmondása szerint remélik, hogy a nemzetközi jog alapján megoldódik a helyzet, ők annyit tehetnek, hogy a háború hatását megpróbálják visszaszorítani a győri gyárban. A bizonytalan helyzet ugyanakkor szükségessé teszi a gyártási program átszervezését – mondta el.

Az orosz-ukrán háború hatását – az ukrán beszállítók miatt – szinte azonnal megérezte az Audi, írja a Telex. A mai sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva, miszerint meddig tudja a győri vállalat még kiszolgálni a partnereit; s van-e már olyan gyár, amelyet nem tud, Alfons Dinter azt válaszolta, egyelőre nincs olyan vevőjük, akit ne tudnának kiszolgálni. Húsba vágó kérdés az is, hogy mekkora bevételkieséssel kalkulálnak mind a motor-, mind pedig a járműgyártásban; s ami a több mint tízezer audis dolgozónak a legfontosabb: ez hogyan érinti majd őket? - írja a lap.

Számokat nem említve az elnök elmondta, hogy nyilvánvalóan számolnak kárral, de úgy fogalmazott: „egyelőre az év elején vagyunk, reméljük, hogy az év végéig a kiesést bepótoljuk”. A munkatársak ezt a műszakok „ki-be kapcsolásával” érzik meg, de azt tudni kell, hogy Audiban nem először és nyilván nem utoljára nyúlnak ehhez az eszközhöz – a félvezetők hiánya hasonló helyzetet okozott korábban. Szintén kérdésre válaszolva erősítette meg a győri Audi első embere, hogy kritikus beszállítóik vannak a háborús térségben és a számuk sem csekély: nyolcvan. Az első műszakok a motorgyártásban már elmaradnak, s a járműgyártásnál is kritikus időszakot progrosztizálnak. Az orosz exportot – amely nem jelent drámai arányt a vállalat életében – a konszern döntésével összhangban Győrben is leállították.

Az idei nagy bejelentés arra vonatkozott, hogy a SEAT típus gyártása alternatívaként merült fel, tehát könnyen lehet, hogy hamarosan Győrben gyártják majd ezt a típust. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?