19 °C Budapest
Kihalnak a mobil traffipaxok? Ezért nem használja őket mostanság a rendőrség

Kihalnak a mobil traffipaxok? Ezért nem használja őket mostanság a rendőrség

2021. augusztus 5. 14:25

A június 21. és július 4. közötti időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem - közölte a rendőrség egy adatigénylésre válaszul. Ugyanakkor cáfolták, hogy időszakosan, vagy végleg szakítanak a mobil sebességméréssel. Hozzátették, büntetés helyett inkább a prevencióra teszik a hangsúlyt.

A rendőrség a közúti közlekedési intézkedések során is a büntetés helyett a prevenciót helyezi előtérbe, tekintettel arra, hogy a fő cél a jogsértések kockázatának lehetséges csökkentése - írta a 444 kérdésére az ORFK.

A portál azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy Hadházy Ákos parlamenti képviselő közérdekű adatigényléssel fordult az ORFK-hoz, miután olyan információkat kapott, hogy hogy idén nyáron teljesen megszűntek a mobil traffipaxos sebességellenőrzések az országban. A politikus kérdése az volt, hogy június 21. és július 4. között hány gyorshajtást rögzítettek a rendőrség sebességmérő eszközei az országban összesen és ezen nyomán hány büntetést osztottak ki.

A vizsgált időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem, miközben a 365 fix traffipaxra 189 darab mobil készülék jut - derült ki a válaszból.

A portálnak a hatóságok megerősítették, hogy Hadházy jól értelmezte a válaszukat, ám szerintük ez nem jelenti azt, hogy örökre, vagy tartósan letettek volna a mobil sebességmérésről. Leszögezték, hogy a fő cél ma már nem a büntetés, hanem a megelőzés

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem jelenthető ki általánosságban, hogy a mobil sebességmérő készülékek igénybevételének csökkenésére, vagy tendenciaszerű alkalmazására kell számítani a jövőben, ugyanis azokat mindig az aktuális helyzethez mérten használjuk

- közölték, illetve azt is cáfolták, hogy probléma lenne a mobil sebességmérők hitelesítésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?