12 °C Budapest
Kihalnak a mobil traffipaxok? Ezért nem használja őket mostanság a rendőrség

Kihalnak a mobil traffipaxok? Ezért nem használja őket mostanság a rendőrség

2021. augusztus 5. 14:25

A június 21. és július 4. közötti időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem - közölte a rendőrség egy adatigénylésre válaszul. Ugyanakkor cáfolták, hogy időszakosan, vagy végleg szakítanak a mobil sebességméréssel. Hozzátették, büntetés helyett inkább a prevencióra teszik a hangsúlyt.

A rendőrség a közúti közlekedési intézkedések során is a büntetés helyett a prevenciót helyezi előtérbe, tekintettel arra, hogy a fő cél a jogsértések kockázatának lehetséges csökkentése - írta a 444 kérdésére az ORFK.

A portál azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy Hadházy Ákos parlamenti képviselő közérdekű adatigényléssel fordult az ORFK-hoz, miután olyan információkat kapott, hogy hogy idén nyáron teljesen megszűntek a mobil traffipaxos sebességellenőrzések az országban. A politikus kérdése az volt, hogy június 21. és július 4. között hány gyorshajtást rögzítettek a rendőrség sebességmérő eszközei az országban összesen és ezen nyomán hány büntetést osztottak ki.

A vizsgált időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem, miközben a 365 fix traffipaxra 189 darab mobil készülék jut - derült ki a válaszból.

A portálnak a hatóságok megerősítették, hogy Hadházy jól értelmezte a válaszukat, ám szerintük ez nem jelenti azt, hogy örökre, vagy tartósan letettek volna a mobil sebességmérésről. Leszögezték, hogy a fő cél ma már nem a büntetés, hanem a megelőzés

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem jelenthető ki általánosságban, hogy a mobil sebességmérő készülékek igénybevételének csökkenésére, vagy tendenciaszerű alkalmazására kell számítani a jövőben, ugyanis azokat mindig az aktuális helyzethez mérten használjuk

- közölték, illetve azt is cáfolták, hogy probléma lenne a mobil sebességmérők hitelesítésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem