11 °C Budapest
Kiderült, mi készül Debrecenben: csúcstechnológiát gyárt itthon a bajor autócég

Kiderült, mi készül Debrecenben: csúcstechnológiát gyárt itthon a bajor autócég

2020. november 12. 10:45

Elektromos autókhoz használatos alkatrészeket fog gyártani a BMW egyébként csúszva épülő debreceni gyárában. A város környékén a késleltetés miatti bizonytalanság ellenére már javában folynak az előkészületek.

Bár változó, hogy azonos vagy más-más padlólemezzel látják el a benzines és elektromos autókat, a BMW ez utóbbi utat választotta. A külön a kipufogó nélküli autókhoz tervezett alapokat az egy évvel halasztva épülő debreceni gyárban fogják készíteni - írja a Magyar Nemzet. A hajdú-bihari nagyváros melletti fejlesztési területen közben töretlenül zajlik az infrastruktúra kiépítése, dacára a csúsztatás miatti bizonytalanságnak.

Ennek keretében már kiválasztották az ivóvízellátást és a szennyvízelvezetést biztosító közművek kivitelezőjét is. Ezeket az uniós közbeszerzési értesítő szerint a vállalkozók nettó 802 millió forintos szerződéses értéken valósítják meg. Emellett az iparterület vasúti kapcsolatának a kivitelezését is megkezdték. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon a debreceni és macsi állomások közötti vonalszakaszt építik át az átmenő fővágányokon és a csatlakozó nyíltvonalakon. Ez 54,9 milliárd forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?