Kiderült, mi készül Debrecenben: csúcstechnológiát gyárt itthon a bajor autócég

2020. november 12. 10:45

Elektromos autókhoz használatos alkatrészeket fog gyártani a BMW egyébként csúszva épülő debreceni gyárában. A város környékén a késleltetés miatti bizonytalanság ellenére már javában folynak az előkészületek.

Bár változó, hogy azonos vagy más-más padlólemezzel látják el a benzines és elektromos autókat, a BMW ez utóbbi utat választotta. A külön a kipufogó nélküli autókhoz tervezett alapokat az egy évvel halasztva épülő debreceni gyárban fogják készíteni - írja a Magyar Nemzet. A hajdú-bihari nagyváros melletti fejlesztési területen közben töretlenül zajlik az infrastruktúra kiépítése, dacára a csúsztatás miatti bizonytalanságnak.

Ennek keretében már kiválasztották az ivóvízellátást és a szennyvízelvezetést biztosító közművek kivitelezőjét is. Ezeket az uniós közbeszerzési értesítő szerint a vállalkozók nettó 802 millió forintos szerződéses értéken valósítják meg. Emellett az iparterület vasúti kapcsolatának a kivitelezését is megkezdték. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon a debreceni és macsi állomások közötti vonalszakaszt építik át az átmenő fővágányokon és a csatlakozó nyíltvonalakon. Ez 54,9 milliárd forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM