Rászállnak a rendőrök a Pest megyei autósokra

Rászállnak a rendőrök a Pest megyei autósokra

2016. október 30. 20:05

Fokozott közúti ellenőrzés várható Pest megyében. A cél nem a büntetés kiszabása, hanem a járművezetők figyelmének felhívása a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra, valamint a gumiabroncsok cseréjére - hangsúlyozta az InfoRádióban a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A fokozott ellenőrzés célja, hogy felhívják az autósok figyelmét a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra. Hétvégén, a téli időszámítás kezdete után hamarabb kezd sötétedni, ez nehezíti a láthatóságot - mondta el a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A rendőrség szükségesnek tartja, hogy valamennyi járművezető felkészüljön az őszi-téli átállásra, és erre a járművét is felkészítse. Különösen indokolt a fényjelző és világító berendezések átvizsgálása. A fűtőmotor áttekintése, hiszen kiemelten fontos a szélvédő párátlanítása, él, mert a láthatóságot ez nagyban befolyásolja

- hangsúlyozta Nádházi Brigitta.

Nem hanyagolható el a gumiabroncsok állapota sem. A rendőrség a jogszabályban előírt profilmélységű, téli típus használatát javasolja - emelte ki a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A Látni és látszani plusz elnevezésű kampány már fut. Az ehhez kapcsolódó szakszervizek, optikák felkészülten várják a járművezetőket, hogy egyrészt a gépjárműveiket, másrészt a látásukat megvizsgáltassák. Ezek a vizsgálatok ingyenesek, csak regisztrációhoz kötöttek. A pluszt idén egy szélvédőjavító cég csatlakozása jelenti. A szakemberek a szélvédők esetleges hibáit tekintik át. Ebben az időszakban a láthatóság, a látszani-elv a legfontosabb

- tette hozzá Nádházi Brigitta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos, hogy a gyalogosokra és a kerékpárosokra is jobban odafigyeljünk, sötétben, esőben az észlelhetőség még nehezebb. Az ellenőrzések alkalmával az ő figyelmüket is felhívják a rendőrök a láthatóságra - jelezte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?