22 °C Budapest
Rászállnak a rendőrök a Pest megyei autósokra

Rászállnak a rendőrök a Pest megyei autósokra

2016. október 30. 20:05

Fokozott közúti ellenőrzés várható Pest megyében. A cél nem a büntetés kiszabása, hanem a járművezetők figyelmének felhívása a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra, valamint a gumiabroncsok cseréjére - hangsúlyozta az InfoRádióban a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A fokozott ellenőrzés célja, hogy felhívják az autósok figyelmét a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra. Hétvégén, a téli időszámítás kezdete után hamarabb kezd sötétedni, ez nehezíti a láthatóságot - mondta el a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A rendőrség szükségesnek tartja, hogy valamennyi járművezető felkészüljön az őszi-téli átállásra, és erre a járművét is felkészítse. Különösen indokolt a fényjelző és világító berendezések átvizsgálása. A fűtőmotor áttekintése, hiszen kiemelten fontos a szélvédő párátlanítása, él, mert a láthatóságot ez nagyban befolyásolja

- hangsúlyozta Nádházi Brigitta.

Nem hanyagolható el a gumiabroncsok állapota sem. A rendőrség a jogszabályban előírt profilmélységű, téli típus használatát javasolja - emelte ki a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A Látni és látszani plusz elnevezésű kampány már fut. Az ehhez kapcsolódó szakszervizek, optikák felkészülten várják a járművezetőket, hogy egyrészt a gépjárműveiket, másrészt a látásukat megvizsgáltassák. Ezek a vizsgálatok ingyenesek, csak regisztrációhoz kötöttek. A pluszt idén egy szélvédőjavító cég csatlakozása jelenti. A szakemberek a szélvédők esetleges hibáit tekintik át. Ebben az időszakban a láthatóság, a látszani-elv a legfontosabb

- tette hozzá Nádházi Brigitta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos, hogy a gyalogosokra és a kerékpárosokra is jobban odafigyeljünk, sötétben, esőben az észlelhetőség még nehezebb. Az ellenőrzések alkalmával az ő figyelmüket is felhívják a rendőrök a láthatóságra - jelezte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?