34 °C Budapest
Boy playing videogames at home

Kész, vége! 14 éves kor alatt betilthatják a mobiltelefonokat ebben a vidéki városban

2024. május 22. 19:01

St Albans törekszik arra, hogy az Egyesült Királyság első olyan városa legyen, ahol a 14 év alatti gyermekek számára ne legyenek elérhetőek az okostelefonok  - számolt be a The Times. .

St Albans városa az Egyesült Királyságban egyedülálló kezdeményezést indított, amelynek célja, hogy a 14 évnél fiatalabbak számára a világ okostelefon-mentessé váljon. A lépés arra irányul, hogy megváltoztassa azt a korhatárt, amikor a gyerekek hozzáférnek az okostelefonokhoz. A város általános iskoláinak vezetői közösen fordultak a szülőkhöz egy levélben, melyben arra kérik őket, hogy ne adjanak okostelefont gyermekeik kezébe 14 éves koruk előtt.

A levelet a Szent Alban-i általános iskolák konzorciumának igazgatói írták alá. Kiemelték, hogy minden szülőt arra ösztönöznek, hogy halassza el az okostelefonok vásárlását addig, amíg gyermekük el nem éri a 14 éves kort. Javaslatuk szerint alternatív megoldásként egyszerűbb szöveges üzenetküldésre és telefonálásra alkalmas eszközök használatát ajánlják.

Az iskolák vezetői kijelentették elkötelezettségüket amellett, hogy intézményeiket okostelefon-mentes zónákká nyilvánítják. Meggyőződésük szerint St Albans közössége képes együttműködni ebben az ügyben és csatlakozni ahhoz az országos mozgalomhoz, amely az okostelefonok gyermekkorban történő használatának normáit kívánja megváltoztatni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem