White rock on the Zilim river Bashkortostan Russia, the river flows at the foot of the white rock, panorama of mountains, nature of Russia, summer landscape, rock Aktash

Érik a súlyos árvízkatasztrófa: brutálisan magas az egyik nagy folyó vízszintje, és még tovább emelkedhet

2024. április 10. 09:01

Az éjszaka folyamán közel 50 centiméterrel emelkedett az Ural folyó vízszintje Orenburgban, így elérte a 965 centimétert. A városban április 6-án tört át a gát, azóta több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Az éjszaka folyamán közel 50 centiméterrel emelkedett az Ural folyó vízszintje Orenburgban, így elérte a 965 centimétert. A hidrológusok a következő 24 órában további 30-70 centiméteres növekedést jósolnak – számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökség. A lap szerint azokat az utcákat, amelyeket elöntött a víz, lekapcsolták az áram- és gázellátásról.

Orszkban – az orenburgi régió második legnagyobb városában – április 6-án éjjel tört át a gát, a régióban több mint 12 ezer házat és 14 ezernél is több telket öntött el az ár. Csaknem 7 ezer embert evakuáltak, a régióban szükségállapotot hirdettek.

Az árvíz tetőzése Orenburgban április 10-én, azaz ma várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm