5 °C Budapest

Tízezreket kaszálhatsz Soros György szakadt könyvével

2017. április 6. 14:29

23 ezer forintért kelt el egy online antikvárium aukcióján Soros György: A pénz alkímiája c. műve - szúrta ki a Pénzcentrum. Érdemes tehát alaposabban is szétnézni a családi kiskönyvtárban, hiszen az állandó sajtóvisszhang miatt szép summát lehet most leakasztani, még egy szakadt példánnyal is.

Ahogy az az alábbi képernyőfelvételen is látható, 23 ezer forintért talált gazdára idén februárban az Antikvárium.hu aukcióján Soros György: "A pénz alkímiája - A piac gondolataiban olvasva" c., 1996-ban az Európa kiadónál megjelent könyvének antikvár példánya.

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden Soros-mű tízezereket ér. "A pénz alkímiája" ugyan szintén méregdrága a Jófogáson, de az ismert apróhirdetési oldalon már párszáz forintért is akad antikvár írás a milliárdos üzletembertől. Itt "A lehetetlen megkísértése" c. művet például 600 forintért, "A nyílt társadalom" c. könyvét 1500 forintért, míg "Az amerikai hatalmi lufi" c. alkotást 1800 forintért kínálják - legalábbis egyelőre.

Érdemes tehát nyitott szemmel járni, vagy alaposabban is szétnézni az otthoni könyvespolcon, hiszen a folyamatos sorosozás miatt erőteljesen emelkedik a Soros-művek árfolyama. Mondjuk arra is kíváncsiak lennénk, mennyit érhet, egy a szerző által dedikált példány. Amúgy ebből a szempontból érdekesség, hogy korábbi sajtóértesülések szerint az elmúlt években egyre gyakrabban tűnnek fel hamis dedikációval ellátott könyvek a hazai antikváriumokban.

Hatalmas piaca van egyéb a használt könyveknek Magyarországon, azonban a Pénzcentrum korábbi körképe szerint a legtöbb darabért maximum pár száz forintot hajlandóak fizetni a viszonteladók. Mint írtuk, a használt könyvek felvásárlási ára több mindentől függ: a könyvek állapotától, de az is nagyon fontos, hogy mikori kiadásról van szó. A 15 évnél régebbi darabokat már szinte semmilyen antikváriumba nem veszik be; a fiatalabb és jobb állapotban lévő könyvekért pedig olyan 100-300 forintot adnak az felvásárlók.

Címlapkép: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem