2019. október 20. vasárnap Vendel

Rongyrázás Polgáréknál: horror áron vett egyetlen karórát Árpád és Dani


Elképesztő összegért vásárolt órát Polgár Árpád és fia Hongkongban. Az árát és a típusát nem árulta el, a márkából azonban kikövetkeztethetjük, hogy a briliáns berakatú karóra milliós tétel volt.

Óravásárlásáról tett közzé videót csatornájára a műkereskedőből lett youtube-sztár, Polgár Árpád. A videóban az szerepel, ahogy Polgár és fia betérnek egy hongkongi óraboltba, és hosszasan válogatnak az órák között. Polgár maga nagy gyűjtő, imádja a karórákat, végül pedig egy olyan darabot választ, ami eddig hiányzott a gyűjteményéből.

Az óra pontos típusát nem árulja, mint ahogy az árát sem, az azonban egyértelmű, hogy nem pár ezer forintos darabról van szó. A videóban egy pillanatra láthatjuk a kasszás számológépét, amin 63 800-as szám szerepel. Ez forintra átszámolva 2,6 millió forint (egy hongkongi dollárért ma 38,4 forintot adnak). Hozzátesszük, nem tudjuk, hogy ez a megvásárolt óra árát jelenti-e. Azt elmondta Polgár, hogy egy átlagos óra értéke a boltban 5-6 millió forint lehet.

Pénzre lenne szükséged? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mindenesetre az összeg hasonló lehetett: a használt Franck Muller kárórák ára jellemzően 2-20 millió forint körül mozog, így aztán minden bizonnyal több millió forintot ér Polgár briliáns berakatú, használt karórája is. Polgár a videóban kihangsúlyozta, hogy az órát jelentősen áron alul szerezte meg, egészen pontosan a világpiaci ár 40 százalékán - ahogy a videóban elmondta.

Nem szimpla rongyrázás

Noha a videóból úgy tűnhet, hogy mindez egyszerű úri huncutság, és Polgárnak annyi pénze van, hogy már nem tudja hova tenni, ez nem feltétlenül van így. Az óra, hasonlóan a műtárgyakhoz, remek befektetés lehet. A most olcsón megvásárolt karóra évtizedek múlva az értékének többszörösét érheti, azaz könnyen lehet, hogy a most pár millió értékű karóra Polgár fiának már egy luxusvilla árát éri majd.

Gyakran élnek a jómódúak hasonló befektetési döntésekkel, ennek azonban úgy van csak értelme, ha a megvásárolt karórát nem hordja rongyosra a gazdája. Polgárnál ez biztosan nem így lesz, hiszen a videóban elárulja, hogy ritka alkalmakkor fogja csak viselni. 

És bár lehet a karóra remek befektetés, azért mi nem ajánljuk, hogy otthon kuporgatott egy-kétmilliónkat karórába fektessük. Az órákhoz ugyanis érteni kell: könnyen lehet, hogy a ma pár ezer dollárt érő karóra évek múlva több tízmilliós tétel lesz, de az is megeshet, hogy a jelenlegi értékének csak a töredékéért tudunk csak megválni tőle. Aki helyet keres a pénzének, olvassa el a Pénzcentrum befektetésről szóló cikkeit, ahol bemutatjuk a várhatóan jól megtérülő, biztonságos befektetési módokat.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.17-10.23
Országos

Lidl

10.17-10.23
Országos

Interspar

10.17-10.23
Országos

Spar

10.17-10.23
Országos

Auchan

10.17-10.22
Országos

Tesco

10.17-10.22
Országos

Kika

10.16-10.29
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos