2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Megszólaltak a magyar áruházláncok: gyökeresen átalakul a nagybevásárlás?


A koronavírus-járvány folyamatos terjedése és a védekezés jegyében hozott korlátozások jelentősen átformálták a mindennapokat, amihez mindenki igyekszik alkalmazkodni - számol be a HelloVidék.

A változások nemcsak a saját életünkben, hanem a szolgáltatók, üzletek, vállalkozások területén is új módszereket, lehetőségeket hívhatnak életre.

A megkérdezett áruházak mindegyikében a dolgozók kötelezően maszkot viselnek, valamint a kasszaszalagokat, bevásárlókocsikat, kosarakat és gyakran használt felületeket naponta/naponta többször vírusölő szerekkel fertőtlenítik. A kasszáknál a sorbanállás idején a megfelelő távolság betartását padlómatricákkal segítik.

Kérdésünkre a Tesco elmondta, hogy Budapesten már 2013-ban elindították a házhozszállítást. Mostanra Budapest, Szeged, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Debrecen, Pécs és Kecskemét régióival együtt országosan összesen már 129 településen vehető igénybe a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatása, így már több mint 1,6 millió háztartás számára elérhető. Elárulták, hogy április 6-án a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva elindították az új Tesco Doboz szolgáltatást is, amelyet olyan magyar háztartásokba rendelhetünk, ahol még nem elérheto az online bevásárlás lehetősége. A dobozokat a Tesco állítja össze egységesen, alapvető élelmiszereket és háztartási termékeket tartalmaznak.

A teljes összeállítást a HelloVidék oldalán tudod elolvasni. KATT!

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó