12 °C Budapest

Lecsapott a Bejgli-rendőrség: mutatjuk az országos akció eredményeit

2020. december 16. 13:28

A Bejgli-rendőrség olyan kézműves cukrászdákat tesztelt, amelyek kevésbé ismertek: ezért például az egyébként is nagy publicitást kapó Auguszt, Daubner, cukrászdák vagy a közismert Gerbeaud-ház édességeit nem kóstolták. A tesztben olyan családi cukrászdákat vizsgáltak inkognitóban, amelyek egy-egy település, régió területén már ismertséget szereztek, de kampány segítségével tovább növelhették népszerűségüket. Meg is találták az ország legjobb vidéki bejglijeit.

A Bejgli-rendőrség felállítását egy új figyelemfelhívó akció, a Vidámság Minisztériuma szervezte, melynek céljai között szerepel, hogy a szervezők bebizonyítsák, "az élet igenis habostorta, még akkor is, ha nemzetközi vírushelyzet fokozódik". A szervezők úgy vélik, ebben a vírusokkal terhelt időszakban különösen fontos, hogy megőrizzük jókedvünket. Mint ismert: az édességek mértékkel fogyasztva növelik a boldogsághormon termelését. Borongós napokon ezekből egy-egy falatka finomság javít közérzetünkön. 

A szervezők feladatuknak tekintik azt is, hogy népszerűsítsék a klasszikus hazai édességeket és felhívják a figyelmet a házhoz rendelésre is, amely most komoly segítség lehet a hazai kisvállalkozásoknak. Decemberben a hungarikumnak számító bejglit állították a népszerűsítő kampány középpontjába. Mint azt a szervezők elmondták, gasztro - újságírók bevonásával 17 vidéki cukrászda bejgliét tesztelték. 

A legjobb három bejgli közé bekerült a tihanyi Rege cukrászda mákos és az ajkai Kristály cukrászda diós süteménye. A főváros környékén pedig a Telki kovászda és kávézó káposztás bejglijét találták igazán különlegesnek. A Vidámság Minisztériumának megbízott kóstolói a többi cukrászda között nem állított fel sorrendet, mindössze ezt hármat emelték ki a 17 közül. A a Balaton körül a gyerekeknek is szerveztek külön kóstolót: nekik a balatoni mesehős, Füred Kapitány segített, hogy el tudják dönteni, melyik számukra a legfinomabb bejgli. A kilenc fős, 7-13 éves fiúkból álló zsűrije, Balatonfüred ikonikus helyének, a Bergmann Cukrászda és Kávéház narancsos-csokoládés bejglijét fogyasztották a legszívesebben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm