2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Drágulás a dohányboltokban: ez a 65 termék kerül többe mától


Egyes dohánytermékek ára 30 forinttal, míg a finomra vágott fogyasztási dohánytermékek ára 50-80 forinttal lett drágább a mai naptól a trafikokban. A Pénzcentrum a NAV oldalán szúrta ki a módosítást, fogyasztói visszajelzéseink szerint sok vásárlót ért váratlanul az árváltozás. A mai áremelkedés olyan népszerűbb márkákat érint - többek között -, mint a Multifilter, Marlboro, Philip Morris, vagy a Chesterfield.

A valamennyi dohányipari szereplő által kötelezően végrehajtandó, fokozatos, 3 illetve 4 lépcsős emelés nyomán a mai napon újabb termékek ára változott a Nemzeti Dohányboltokban - a NAV oldalán megjelent tájékoztató szerint március 5-től 65 dohánytermék ára emelkedett. A szálas, dobozos cigaretták egyes márkák esetében így 30 forinttal, míg a vágott dohány 30 grammos csomagjai 50, 50 grammos csomagjai pedig 80 forinttal lettek drágábbak. Ezek mellett néhány szivarkának is nőtt az ára: a Marlboro Leaf és Marlboro Leaf Beyond Blue mától 450 forint, a Philip Morris Red filteres szivarka és a Philip Morris Blue filteres szivarka ára pedig 550 forintra nőtt.

Az mai napon életbe lépett áremelkedés a Philip Morris Magyarország Kft. termékeit érinti. A törvényi kötelezettségüknek eleget tevő többi szereplő vagy már eleget tett az előírásnak, vagy várhatóan a következő héten lépi meg az áremelést. A mostani emelés a 2019. július elsejéhez képest, a PMI termékeire vonatkozóan azt jelenti, hogy a dobozos cigik ára 90 forinttal emelkedett, ez összességében nagyjából 6-7 százalékos áremelést jelent. Míg a vágott dohány ára mintegy 200-320 forinttal emelkedett tavaly március óta, ami azátlagosan 16 százalékos növekményt jelent a fogyasztói árban.

Fontos tudni, hogy a termékek árát a gyártók/forgalmazók határozzák meg, és regisztrálják az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. rendszereiben, aki ezeket az adatokat a NAV-val megosztja. az árváltozás mértékét nem teszi közzé, csupán az árváltozással érintett termékek körét, azok új árát, és azok érvényességi dátumát. A NAV Árváltozásra hetente két alkalommal kerülhet sor, a jogszabályok rendelkezése szerint.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó