2019. szeptember 16. hétfő Edit

Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion


A május óta tartó konakion-hisztéria tovább gyűrűzött, hiába is rendelt az OGYÉI újabb készleteket külföldről. Az anyatejjel táplált csecsemők számára az anyák különböző fórumokon, közösségi médiában próbáltak K-vitamint szerezni. A hiány gyártási gondok miatt még október 31-ig fennállhat a gyógyszerhatóság szerint, azonban a legújabb közlemény szerint megoldódhat a helyzet. Ez viszont azzal jár, hogy a kisgyermekes családok csaknem tízszeres áron juthatnak a Konakionhoz.

A gyógyszerhatóság közlése szerint tegnap megérkezett az újabb K-vitamin szállítmány az egyik legnagyobb gyógyszer-nagykereskedőhöz. A patikák innen további készletet tudnak rendelni, így a megfelelő mennyiség továbbra is biztosított a Konakionból. Az OGYÉI korábban a folyamatos ellátás érdekében több hónapra elegendő, összesen 58200 doboz K-vitamin külföldről történő behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek. 

Azonban csaknem tízszer olyan drágán juthatunk a külföldről behozott K-vitaminhoz. Míg korábban, mielőtt a Konakion hiánycikké vált volna, vényre 364 forintba került, az ára várhatóan ennek többszöröse lesz. A patikai rendszerekben már látható, hogy mennyiért rendelhetik a gyógyszertárak 2019. július 1-jétől a készítményt. Kérésünkre egy patikában elárulták: 

következő hónaptól várhatóan 3290 forint lesz a készítmény támogatás nélkül, támogatással pedig 2845 forint.

A drágulás fő oka valószínűleg, hogy a készleteket külföldről kell pótolni, amely annak a nagykereskedőnek költségeit is nagyban megnöveli, amelytől a patikák meg tudják rendelni a Konakiont.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 252 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 8,97%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 22 748 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az MKB, valamint a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS