dessert colorful gel bears

Rendkívüli bejelentés a Lidl diszkontlánctól: újra kaphatóak a régóta tiltólistás termékek

2024. május 25. 06:06

Több mint egy évig tartó tárgyalások után a Lidl és a Haribo megegyezett, így a népszerű édességek ismét elérhetők lesznek a diszkontlánc polcain, ami várhatóan javítja majd a Lidl édességkategóriájának piaci pozícióját - jelentette a Lebensmittel Zeitung.

A Lidl és a Haribo közötti egyéves vitát követően a német diszkontlánc ismét forgalmazhatja a népszerű édességgyártó termékeit. A konfliktus során a Lidl érezhetően hátrányba került az édességpiac egy szegmensében, mivel sajátmárkás termékei nem tudták pótolni a Haribo-édességek hiányát.

A Lebensmittel Zeitung, a német kereskedelmi magazin beszámolója szerint, a gyümölcsös gumicukrok és rágógumik piacának éllovasa, a Haribo tehát újra megnyitotta kapuit a Lidl felé. Így több mint egy év kihagyás után (mint ismert, 2023 áprilisában függeszték fel a beszállítást - amelyet beszerzési feltételekkel kapcsolatos nézeteltérések okoztak) mostanra sikerült megegyezniük.

A Lidl próbálkozott helyettesíteni a hiányzó Haribo termékeket Sweet Corner márkanevű saját termékpalettájával, de ezek az intézkedések nem hozták meg a várt eredményt. A piackutatások alapján kiderült, hogy míg az édességpiac általánosan növekedett, addig a Lidl ebben az időszakban jelentős lemaradást szenvedett el. Az adatok szerint

2024 februárjáig terjedő tizenkét hónapos időszakban az édességkategória forgalmának növekedése több mint két százalékponttal maradt el az ágazati átlagtól.

Ebben az időszakban a Haribo egyik fő versenytársa, a Katjes képes volt kihasználni ezt a helyzetet és növelni piaci részesedését. Ez világosan rámutat arra, hogy mennyire fontos szerepet tölthetnek be bizonyos márkák egy-egy kiskereskedelmi láncnál, annak ellenére is, hogy amúgy komoly térhódítás mutatkozik az ún sajátmárkás vagy kereskedelmi márrkás termékek piacán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sajátmárkás termékek vs. gyártói márkák?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem