33 °C Budapest
Cropped shot of young Asian woman holding shopping basket and checking her shopping list on smartphone while grocery shopping in a supermarket

Megnyílt Magyarország első eladó nélküli boltja: így működik, ezt árulják benne + videó

2024. május 13. 08:32

Megnyílt az ország első automata boltja Budapesten: a Máltai Szeretetszolgálat értékesít benne olyan termékeket, amelyek felzárkózó felvakban készültek, piacot adva a hátrányos helyzetű településeken dolgozók munkájának. A szervezet újabb eladó nélküli boltok nyitását tervezi olyan falvakban, ahol már nincs helyben kisbolt - itt alapélelmiszereket árulnának.

Felzárkózó falvakban készülő kézműves termékeket árusít az ország első pénztár nélküli, automata boltja. Az RTL Híradó riportja szerint az üzletet a Máltai Szeretetszolgálat üzemelteteti a fővárosban, a Fény utcai piacon.

Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője ismertette: a rendszer egy applikációval működik, ahogy a vásárló levesz egy adott terméket a polcról, abban a pillanatban az megjelenik a virtuális kosarában - ha visszateszi, mert mégsem kell neki, természetesen kikerül onnan. Amikor a vásárló kisétál, a bankkártyájáról a rendszer levonja a vásárlás értékét. Most 72 féle terméket kínálnak a személyzet nélüli boltban, a sajtok mellett például lekvárok, szörpök, gyümölcsök is kaphatók - a legtöbb terméket az ország legszegényebb részeiben állítják elő.

A Máltai Szeretetszolgálat szerint ez nem egy gazdasági vállalkozás, hanem egy szociális program része: a bolt egyelőre nem termel nyereséget, de piacot és értelmet ad a hátrányos helyzetű országrészeken élők munkájának. A tervek szerint újabb üzletek is nyílhatnak olyan kistelepüléseken, ahol már bezárt a kisbolt - itt nem kézműves termékeket, hanem alapvető élelmiszereket árulnának.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm