17 °C Budapest
Businessman wearing luxury wristwatch. Fashion, Lifestyle

Csökkent a világ legnagyobb luxuscikkgyártójának bevétele: azért lesz mit a tejbe aprítani

MTI
2024. április 17. 10:31

Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának bevétele 2 százalékkal, 20,69 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 21,04 milliárd euróról, elsősorban a geopolitikai és gazdasági bizonytalanságok hatására.

Az elemzők véleményének átlagában az szerepelt, hogy a bevétel 21,14 milliárd euróra nő. A cég honlapjára szerdán fölkerült adatok szerint a legnagyobb bevételt hozó divat- és bőráruk szegmensében a bevétel 2 százalékkal, 10,49 milliárd euróra esett.

A cég kiskereskedelmi üzlethálózataiban (Sephora, DFS és Le Bon Marche) a bevétel 5 százalékkal, 4,175 milliárd euróra ugrott.

Az alkoholos italok értékesítése 16 százalékkal, 1,42 milliárd euróra, az órák és ékszerek eladása 5 százalékkal, 2,47 milliárd euróra esett vissza. Az illatszerek és kozmetikumok értékesítése 3 százalékkal, 2,18 milliárd euróra nőtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm