27 °C Budapest
Woman hold in hands pill omega 3, vitamin D and glass of water, capsules with green vegan food. Taking minerals for female skin and health, prevention treatment, healthcare, skincare bodycare concept

Hiába a csúcsdrágulás, erről nem mondanak le a magyarok: a legolcsóbb nem is jó nekik

2024. március 20. 17:32

Habár a jelenlegi gazdasági helyzetben azt várhatnánk, hogy a fogyasztók árérzékenysége nő, a egy kutatásból kiderült, hogy hosszú évek után már nem az ár a legfontosabb döntési tényező egy termék kiválasztásakor, hanem az összetétel. A döntési tényezők listáján az összetételt és az árat a vevői értékelések, majd a termék íze követte.

Már nem a fogyás a leggyakoribb ok, amiért az emberek táplálékkiegészítőket vásárolnak, derült ki a Nutriversum legújabb fogyasztói kutatásából. A megkérdezettek közül 87 százalék az általános egészséges életmód támogatása miatt fogyaszt ilyen termékeket. 44 százalék a megbetegedések elkerülésre, 42 százalék jelölés pedig szépségápolási célra érkezett.

A magyar táplálékkiegészítő cég 800 fős kutatásából kiderült, hogy továbbra is a kollagén az egyik legfelkapottabb összetevő. Második helyen a vitaminok, harmadik helyen a fehérjetartalmú termékek állnak.

Az előző évekhez képest növekedést mutatott a női formulák kategória, az ízület-támogató kategória és az egészséges élelmiszerek kategória.

Azt látjuk, hogy az emberek megértették, és megtalálták a táplálékkiegészítők helyét az életükben. Egyre tudatosabban tájékozódnak, sokat olvasnak a hatóanyagokról és az egészséges életmód témáról, így a minőség terén már senki nem akar kompromisszumot kötni

– mondja Fetter Ármin, a Nutriversum marketing vezetője. 

A döntési tényezők listáján az összetételt és az árat a vevői értékelések, majd a termék íze követte.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyre többet is költünk vitaminokra és táplálékkiegészítőkre a kutatás szerint. A legtöbben havi szinten 5.000-10.000 Ft között költenek ilyen termékekre, utána 10.000-20.000 Ft között, majd a harmadik helyen az 5000 Ft alatti kategória áll. A növekedés ott figyelhető meg, hogy míg a korábbi években inkább az 5000 Forinthoz húzott a leggyakoribb kosárérték átlaga, 2023-ban ez már inkább a 10.000 Ft-hoz közelített. 

Ezek a termékek ma már nagyon könnyen és relatíve olcsón megszerezhetőek. Például egy havi C-vitamin adag a Nutriversum kínálatában 1.500 Ft környékén szerezhető be

– egészítette ki Fetter Ármin, a Nutriversum marketing vezetője.

A Nutriversum kutatása rámutat arra is, hogy ezeket a termékeket már nem csak a fiatal felnőttek vásárolják, hiszen egyre több az idősebb fogyasztó. A vásárlóik számában a két legnagyobb növekedést mutató korosztály a 45-54, illetve az 55-65 évesek voltak. Előbbi 22%-os, utóbbi 38%-os növekedést mutatott az előző évhez képest. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem