29 °C Budapest
Woman hold in hands pill omega 3, vitamin D and glass of water, capsules with green vegan food. Taking minerals for female skin and health, prevention treatment, healthcare, skincare bodycare concept

Hiába a csúcsdrágulás, erről nem mondanak le a magyarok: a legolcsóbb nem is jó nekik

2024. március 20. 17:32

Habár a jelenlegi gazdasági helyzetben azt várhatnánk, hogy a fogyasztók árérzékenysége nő, a egy kutatásból kiderült, hogy hosszú évek után már nem az ár a legfontosabb döntési tényező egy termék kiválasztásakor, hanem az összetétel. A döntési tényezők listáján az összetételt és az árat a vevői értékelések, majd a termék íze követte.

Már nem a fogyás a leggyakoribb ok, amiért az emberek táplálékkiegészítőket vásárolnak, derült ki a Nutriversum legújabb fogyasztói kutatásából. A megkérdezettek közül 87 százalék az általános egészséges életmód támogatása miatt fogyaszt ilyen termékeket. 44 százalék a megbetegedések elkerülésre, 42 százalék jelölés pedig szépségápolási célra érkezett.

A magyar táplálékkiegészítő cég 800 fős kutatásából kiderült, hogy továbbra is a kollagén az egyik legfelkapottabb összetevő. Második helyen a vitaminok, harmadik helyen a fehérjetartalmú termékek állnak.

Az előző évekhez képest növekedést mutatott a női formulák kategória, az ízület-támogató kategória és az egészséges élelmiszerek kategória.

Azt látjuk, hogy az emberek megértették, és megtalálták a táplálékkiegészítők helyét az életükben. Egyre tudatosabban tájékozódnak, sokat olvasnak a hatóanyagokról és az egészséges életmód témáról, így a minőség terén már senki nem akar kompromisszumot kötni

– mondja Fetter Ármin, a Nutriversum marketing vezetője. 

A döntési tényezők listáján az összetételt és az árat a vevői értékelések, majd a termék íze követte.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egyre többet is költünk vitaminokra és táplálékkiegészítőkre a kutatás szerint. A legtöbben havi szinten 5.000-10.000 Ft között költenek ilyen termékekre, utána 10.000-20.000 Ft között, majd a harmadik helyen az 5000 Ft alatti kategória áll. A növekedés ott figyelhető meg, hogy míg a korábbi években inkább az 5000 Forinthoz húzott a leggyakoribb kosárérték átlaga, 2023-ban ez már inkább a 10.000 Ft-hoz közelített. 

Ezek a termékek ma már nagyon könnyen és relatíve olcsón megszerezhetőek. Például egy havi C-vitamin adag a Nutriversum kínálatában 1.500 Ft környékén szerezhető be

– egészítette ki Fetter Ármin, a Nutriversum marketing vezetője.

A Nutriversum kutatása rámutat arra is, hogy ezeket a termékeket már nem csak a fiatal felnőttek vásárolják, hiszen egyre több az idősebb fogyasztó. A vásárlóik számában a két legnagyobb növekedést mutató korosztály a 45-54, illetve az 55-65 évesek voltak. Előbbi 22%-os, utóbbi 38%-os növekedést mutatott az előző évhez képest. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem