14 °C Budapest
tier roller e-roller scooter

Megrohamozták az üzleteket a magyarok: százezreket hagynak ott a kasszáknál

2023. március 17. 13:28

A tavasz közeledtével megindult a kültéri termékek iránti kereslet az eMAG-nál: a mobil járművek közül a legnépszerűbb az elektromos roller, de hagyományos változatát és bicikliket is sokan rendelnek online. A túrafelszerelések közül a nordic walking túrabotok mutatnak jelentős növekedést, de beindult az 1-3 személyes sátrak és a hálózsákok szezonja is.

Márciusban beköszöntött a tavaszi szezonális termékek időszaka az eMAG-nál, újra kelendőek a kültéri aktivitásokhoz kapcsolódó termékek: a kerékpárok, rollerek, túrafelszerelések.
Az idei eladási számok alapján a kültéri mobil járművek közül a magyar vásárlók körében az elektromos rollerek/hoverboardok a legnépszerűbbek, ezekből 2023-ban közel 40 százalékkal többet vásároltak az emberek, mint hagyományos kerékpárból.

E-rollert idén 212 ezer forintos bruttó átlagáron rendeltek a hazai ügyfelek, ami jól mutatja, hogy a piac a korábbiaknál erősebb (350-500 wattos) motorral, nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt (akár 35-45 kilométeres hatótávú), fejlettebb típusok irányába mozdult el.

A hagyományos biciklik is jól fogynak

A lábbal hajtható rollerek és az ugyanilyen hajtású kerékpárok szinte teljesen azonos darabszámban keltek el az év első két és fél hónapjában. A legolcsóbban, bruttó 28 ezer forint körüli átlagáron a hagyományos rollerek fogynak, e kategóriában a legnépszerűbb modellek közt a gyerekeknek szánt rollerek közt szép számmal akadnak kifejezetten felnőttek számára tervezett típusok is. Eggyel drágább árkategóriában érhetők el a hagyományos biciklik: ezeket 119 ezer forint körüli átlagáron rendelték idén az eMAG-tól, a városi-, túra- és hegyikerékpárok egyaránt népszerűek.

Luxustermék az elektromos kerékpár?

Az elektromos kerékpárokat vásárolták év elején a legmagasabb - bruttó 430 ezer forintos - átlagáron, ami egyben a legfőbb oka is annak, hogy miért fogy harmadannyi az elektromos kerékpárokból, mint a hagyományos biciklikből. A legnépszerűbb e-bike-ok közt terepen való használatra szánt, 1000-2000 wattos rásegítő elektromos motorral szerelt, és városba szánt, kevésbé erős, összecsukható típusok egyaránt megtalálhatók.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Idén jobban fogynak a nordic walking-botok

A túrafelszerelések eladása körében érdekes fejlemény, hogy idén már közel háromszor annyi nordic walking túrabotot vettek az eMAG-nál itthon, mint tavaly év elején - egy tipikus ügyfél bruttó 6 ezer forintot költött a gyaloglás során megmozgatott izmok körét jelentősen kiterjesztő felszerelésre. A sátrak közül az 1-3 személyes, 29 ezer forint körüli árú típusok a legnépszerűbbek, míg hálózsákot átlagosan 23 ezer forint körüli áron rendeltek idén az ügyfelek, leginkább egyszemélyes kivitelben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem