19 °C Budapest
tier roller e-roller scooter

Megrohamozták az üzleteket a magyarok: százezreket hagynak ott a kasszáknál

2023. március 17. 13:28

A tavasz közeledtével megindult a kültéri termékek iránti kereslet az eMAG-nál: a mobil járművek közül a legnépszerűbb az elektromos roller, de hagyományos változatát és bicikliket is sokan rendelnek online. A túrafelszerelések közül a nordic walking túrabotok mutatnak jelentős növekedést, de beindult az 1-3 személyes sátrak és a hálózsákok szezonja is.

Márciusban beköszöntött a tavaszi szezonális termékek időszaka az eMAG-nál, újra kelendőek a kültéri aktivitásokhoz kapcsolódó termékek: a kerékpárok, rollerek, túrafelszerelések.
Az idei eladási számok alapján a kültéri mobil járművek közül a magyar vásárlók körében az elektromos rollerek/hoverboardok a legnépszerűbbek, ezekből 2023-ban közel 40 százalékkal többet vásároltak az emberek, mint hagyományos kerékpárból.

E-rollert idén 212 ezer forintos bruttó átlagáron rendeltek a hazai ügyfelek, ami jól mutatja, hogy a piac a korábbiaknál erősebb (350-500 wattos) motorral, nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt (akár 35-45 kilométeres hatótávú), fejlettebb típusok irányába mozdult el.

A hagyományos biciklik is jól fogynak

A lábbal hajtható rollerek és az ugyanilyen hajtású kerékpárok szinte teljesen azonos darabszámban keltek el az év első két és fél hónapjában. A legolcsóbban, bruttó 28 ezer forint körüli átlagáron a hagyományos rollerek fogynak, e kategóriában a legnépszerűbb modellek közt a gyerekeknek szánt rollerek közt szép számmal akadnak kifejezetten felnőttek számára tervezett típusok is. Eggyel drágább árkategóriában érhetők el a hagyományos biciklik: ezeket 119 ezer forint körüli átlagáron rendelték idén az eMAG-tól, a városi-, túra- és hegyikerékpárok egyaránt népszerűek.

Luxustermék az elektromos kerékpár?

Az elektromos kerékpárokat vásárolták év elején a legmagasabb - bruttó 430 ezer forintos - átlagáron, ami egyben a legfőbb oka is annak, hogy miért fogy harmadannyi az elektromos kerékpárokból, mint a hagyományos biciklikből. A legnépszerűbb e-bike-ok közt terepen való használatra szánt, 1000-2000 wattos rásegítő elektromos motorral szerelt, és városba szánt, kevésbé erős, összecsukható típusok egyaránt megtalálhatók.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Idén jobban fogynak a nordic walking-botok

A túrafelszerelések eladása körében érdekes fejlemény, hogy idén már közel háromszor annyi nordic walking túrabotot vettek az eMAG-nál itthon, mint tavaly év elején - egy tipikus ügyfél bruttó 6 ezer forintot költött a gyaloglás során megmozgatott izmok körét jelentősen kiterjesztő felszerelésre. A sátrak közül az 1-3 személyes, 29 ezer forint körüli árú típusok a legnépszerűbbek, míg hálózsákot átlagosan 23 ezer forint körüli áron rendeltek idén az ügyfelek, leginkább egyszemélyes kivitelben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09