-1 °C Budapest
Fotó: Egy hűséges olvasónk

Francia csúcspezsgőt akciózott le a Lidl: Ausztriában még így is jóval olcsóbb, mint nálunk

2022. december 27. 15:41

7499 forintba kerül most akciósan a Lidlben a Comte de Bismand Champagne csúcskategóriás francia pezsgő. A Központi Statisztikai Hivatal utolsó elérhető adatai szerint 20 százalékkal nőtt a Tankpezsgő (édes fehér, 0,75 l) ára palackonként tavaly óta, így aki most vásárolna italt szilveszterre, az 2022-ben lényegesen magasabb árakra számíthat, mint a korábbi években megszokottak. Ezért érdemes keresni az akciókat.

Egy olvasónk vette észre, hogy a Lidlben akciósan lehet kapni a díjnyertes francia Comte de Bismand Champagne pezsgőt, így is 7499 forintba kerül palackonként. Ugyanez a pezsgő az osztrák Lidlben akciósan 9,99 euró, mely mai árfolyamon nagyjából 4000 forint.

Nem ez az egyetlen termék, amely külföldön olcsóbb, mint Magyarországon a diszkontokban. A határ mellett élőknek akár meg is érheti a kinti boltokban vásárolni. Gyakran az euró magas árszinten történő átváltása mellett is olcsóbb lehet a bevásárlás:

A legfrissebb KSH adatok azt mutatják, hogy idén novemberben egy kiló sertés virsli átlagára 3 040 forint, egy kiló sajtos aprópogácsa kilója 3 080 forintba, míg egy 0,75 literes édes pezsgő átlagára 1 340 forint volt. A sajtos aprópogácsa így átlagosan 44,6, a sertés virsli 43,4, míg az édes pezsgő 19,6 százalékkal lett drágább. Vajon az évtizedek óta nem látott, brutális infláció idejében milyen szilveszteri akciókkal készülnek a magyarországi boltok? Mennyire áraztak le vajon most a szilveszter legnagyobb kedvencét a különböző virsliket, illetve a hozzá, sokak számára elengedhetetlen mustárokat? Ezt szedtük össze ebben a cikkben.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk, hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum nagy Boldogságtesztjét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Egy hűséges olvasónk

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?