35 °C Budapest
Hatalmas bajt okozhat a csirkehús árstopja: ez fájni fog a vásárlóknak, állattartóknak is

Hatalmas bajt okozhat a csirkehús árstopja: ez fájni fog a vásárlóknak, állattartóknak is

2022. május 16. 08:14

A baromfiágazat talán soha nem volt ennyire nehéz helyzetben, mint jelenleg. Az elszabadult terményárak, a hatóságilag elrendelt árstop és a madárinfluenza sújtotta gazdasági környezetben a HelloVidék kíváncsi volt rá, milyen kilátásai vannak a szektorban tevékenykedőknek, ezért megkeresték Dr. Csorbai Attilát, a Baromfi Termék Tanács igazgatóját.

Szinte megoldhatatlan gond a madárinfluenza egyre gyakrabban megjelenő járványa, amely nem csak hazánkban, de európai és világszinten is óriási károkat okozott és okoz. Már az előző járvány felemésztette a térségben működő vállalkozások forrásait, a jelenleg is tomboló járvány miatt a hazai károk következmények még beláthatatlanok - mondta a HelloVidéknek Dr. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatója.

Mint a szakember kifejtette: a munkabér, a takarmány- és energia költségek drasztikus emelkedése sajnos óriási mértékben emeli a termelési költségeket, melyek az átadói árakban csak nehezen és részben érvényesíthető. Így a különböző kompenzációs mechanizmusokban lehetne gondolkodni, mely vagy a költségek csökkentését tűzné ki célul (takarmány alapanyagok „árstoppja”, energiárak rezsicsökkentése), vagy a termékhez kapcsolt támogatás mértékét kell növelni.

A csirke termékpályát érintő „árstop” jelen formájában csak egy átmeneti időszakig tartható fenn, a kompenzáció szükségessége itt a legnagyobb

- húzta alá az igazgató.

A teljes interjút itt tudod elolvasni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?