A Lidl Magyarország február 1-től mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági áras termékekre vonatkozóan.

Élelmiszer árstop: mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl

2022. január 29. 14:04

Az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl Magyarország – szúrta ki a Pénzcentrum.

Mint ismert, a 2022. február 1. és 2022. május 1. közötti időszakban, hat termékre vonatkozóan árstop lesz érvényben Magyarországon.

A rendeletben megnevezett hatósági áras termékek a következők:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó étolaj,
  • házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös,filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Az említett termék vonatkozásában üzletben vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem során alkalmazandó bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedelemről szóló törvény szerinti napi fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedő által 2021. október 15. napján alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb.

Mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl februártól

A rendeletben természetesen szerepel az is, hogy az érintett termékeket kötelező készleten tartani. Mint hivatalosan fogalmaznak, „a kereskedő 2021. október 15. napján forgalmazott termékek forgalmazására és naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó, 2021. évi átlagos napi mennyiség árusítására köteles.

Ez mind szép és jó, ugyanakkor a hatósági áras termékek felhalmozására nem feltétlenül lesz lehetősége a vásárlóknak (se a lakossági fogyasztóknak, se a céges vásárlóknak). Legalábbis a Lidl áruházaiban biztosan nem. Mint azt a Pénzcentrum a Lidl Magyarország legfrissebb akciós újságjában kiszúrta, a Lidl mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági áras termékekre vonatkozóan. Eszerint a maximálisan vásárolható mennyiség, vásárlásonként a következő lesz:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • kristálycukor: 10 kg
  • búza-finomliszt: 10 kg
  • UHT tej: 12 liter
  • Napraforgó-étolaj: 10 liter

A mennyiségi korlátozáson túl az is kiderül az akciós kiadványból, hogy a Lidl a hatósági árak alá is képes bemenni az árképzésével. Mint azt ígérik, a "jogszabály által előírt hatósági árhoz képest további kedvezményt biztosítunk", így a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT tejet 19%-kal, a napraforgó-étolajat pedig 14-15%-kal olcsóbban adják majd, mint azt a jogszabályban rögzített dátumon tették. Lapozz bele a Lidl friss akciós újságjába itt!

Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (liszt és kristálycukor) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)
Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (liszt és kristálycukor) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)
Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (UHT tej és napraforgó-étolaj) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)
Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (UHT tej és napraforgó-étolaj) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)

Cikkünk megjelenésével egyidőben, a mennyiségi korlátozzással kapcsolatban kértünk állásfoglalást a Lidl Magyarországtól is. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket!

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?