8 °C Budapest
Colorful scoops ice cream background concept closeup

Horror a fagyizókban: elképesztően elszálltak a gombócárak

2021. július 6. 09:55

Durván megdrágult a fagylalt tavalyhoz képest, sőt, a szakemberek szerint, ha nem csökken az alapanyagok ára, nyár végére még drágább lehet egy gombóc ára. Az ATV utánajárt, mi a drasztikus drágulás oka 

Ha fagyiárakról van szó, a határ a csillagos ég: a legtöbb helyen már 400 forint körüli összeget kérnek egy gombócért, de a Balatonon akár 500-700 forintra is felkúszhat egy adag ára. Bár az elmúlt években folyamatosan emelkedett a nyári édesség ára, az idei évben sokan tapasztalták megdöbbenve, hogy mennyire drámai mértékben megrdűgiétal a gombócok.

A fagylaltalapanyagok nagy része euró alapú elszámolással működik, a szállítási költségek megnőttek, de a rezsi is az egekben vannak már

– kezdte az ATVhíradójának Jancsek Tibor keszthelyi üzlettulajdonos, de a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke szerint a rossz forint- és euróárfolyamon túl a munkaerőhiány is közrejátszik az árak berobbanásában.

Ha mégis találnak jó fagylatkészítő szakembert a cukrászdák, a fizetésénél mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis a tavalyihoz képest 30-40 százalékkal nagyobb a bérigényük. A szakember szerint, ha nem mérséklődnek az élelmiszerárak, a nyár végére még drágább lehet a fagylalt. Sokan azonban attól félnek, egy újabb áremeléssel a vásárlók nagy részét elveszítenék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem