27 °C Budapest
Colorful scoops ice cream background concept closeup

Horror a fagyizókban: elképesztően elszálltak a gombócárak

2021. július 6. 09:55

Durván megdrágult a fagylalt tavalyhoz képest, sőt, a szakemberek szerint, ha nem csökken az alapanyagok ára, nyár végére még drágább lehet egy gombóc ára. Az ATV utánajárt, mi a drasztikus drágulás oka 

Ha fagyiárakról van szó, a határ a csillagos ég: a legtöbb helyen már 400 forint körüli összeget kérnek egy gombócért, de a Balatonon akár 500-700 forintra is felkúszhat egy adag ára. Bár az elmúlt években folyamatosan emelkedett a nyári édesség ára, az idei évben sokan tapasztalták megdöbbenve, hogy mennyire drámai mértékben megrdűgiétal a gombócok.

A fagylaltalapanyagok nagy része euró alapú elszámolással működik, a szállítási költségek megnőttek, de a rezsi is az egekben vannak már

– kezdte az ATVhíradójának Jancsek Tibor keszthelyi üzlettulajdonos, de a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke szerint a rossz forint- és euróárfolyamon túl a munkaerőhiány is közrejátszik az árak berobbanásában.

Ha mégis találnak jó fagylatkészítő szakembert a cukrászdák, a fizetésénél mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis a tavalyihoz képest 30-40 százalékkal nagyobb a bérigényük. A szakember szerint, ha nem mérséklődnek az élelmiszerárak, a nyár végére még drágább lehet a fagylalt. Sokan azonban attól félnek, egy újabb áremeléssel a vásárlók nagy részét elveszítenék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 4. 13:54