26 °C Budapest
Women with face mask buying presents.

Brutálisan sokat plázáznak a magyarok: sokukat még a pandémia sem tartotta vissza

2021. június 9. 12:36

A magyarok több mint egyharmada a megváltozott körülmények között is legalább heti egyszer jár bevásárlóközpontba, a plázába járásnál a legfontosabb döntési szempont a teljes lakosság esetében az elérhető kínálat, míg az idősek számára a megközelíthetőség, derül ki egy friss reprezentatív kutatásból. Érdekesség, hogy a férfiak minden vizsgált korcsoport esetén gyakoribb plázalátogatónak számítanak, mint a nők.

A magyarok 35 százaléka szándékai szerint legalább heti egy alkalommal látogat meg valamilyen bevásárlóközpontot – derül ki az NRC által a WING megbízásából 2020 utolsó negyedévében készített reprezentatív kutatásból. A heti rendszerességű bevásárlóközpont látogatókon belül 3 százalék naponta, míg 9 százalék heti 2-3 alkalommal jár „plázázni”. Havonta 2-3 alkalommal a válaszadók 19 százaléka, havi egyszer 20 százalékuk tért be egy bevásárlóközpontba, a fennmaradó 22 százalék ennél ritkábban, míg 4 százalék az állítása szerint soha nem jár ilyen helyre.

A kutatás azt is vizsgálta, hogy milyen szempontok szerint döntik el a magyarok, hogy melyik bevásárlóközpontot látogatják. Kiderült, hogy a legfontosabb döntési kritériumok az elérhető kínálat, a megközelíthetőség és az árszínvonal voltak minden korcsoportban, annyi különbséggel, hogy az idősebbek esetében a bevásárlóközpont könnyű elérhetősége, míg a többieknél az igényeiknek megfelelő teljes körű kínálat volt a legfontosabb. A top szempontok közé tartozik még az ingyenes vagy kedvezményes parkolási lehetőség, a lokáció, és az egyedi, helyi igényekre reflektáló kínálat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?