Judge gavel with Justice lawyers, Businessman

Vége a trükközésnek: keményen odacsaphatnak a csaló webáruházaknak

2021. május 25. 08:26

Közérdekű pereket indít a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a csaló webáruházak ellen, mivel az utóbbi években nem csökkent a megtévesztő boltok száma.

A fogyasztók érdekvédelmi szervezetének felmérése szerint számottevően nem csökkent a csalás szándékával értékesítő online kereskedők száma. A tisztességtelen gyakorlat megszüntetése érdekében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) közérdekű pereket indít – írja a Népszava.

Baranovszky György, a FEOSZ ügyvezető elnöke elmondta: folyamatosan vizsgálják, honnan érkezik a legtöbb panasz, hol tartják be legkevésbé a szabályokat, és alapos indok esetén jogi útra terelik az ügyet.

A szervezetnek tavaly két, idén egy pere kezdődött. Az elnök hozzátette: a megyei ügyészségek is indítványozhatnak bírósági eljárást a fogyasztók érdekében, és az a tapasztalat, hogy érdemes, mert ennek és a nyilvánosságnak visszatartó ereje van.

A fogyasztók és vállalkozások közötti szerződés részletes szabályairól szóló kormányrendelet 2014 júniusa óta szabályozza az internetes vásárlást. Mégis gyakori, hogy megtévesztésül a régi előírásokat tüntetik fel a weblapokon, holott például a vételtől számított indoklás nélküli elállás időtartama nyolc helyett már tizennégy munkanap.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugyancsak előfordul, hogy a jótállás valós időtartamát tüntetik fel helytelenül, holott ez január 1-jétől 10 és 100 ezer forintos érték között egy év, 100 ezertől 250 ezer forintig két év, 250 ezer forint felett pedig három év.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?