Itt az Euronics nagy bejelentése: új termékkategória ékezik az áruházakba

Itt az Euronics nagy bejelentése: új termékkategória ékezik az áruházakba

2021. április 30. 14:57

Tavaly áprilisban először az Euronics webshopjában tűnt fel a Kert és barkács termékkategória, de az online értékesítés kiemelkedő sikereit látva a cég úgy döntött, országszerte, a teljes bolthálózatban elérhetővé teszi az eszközöket.

Az Euronics műszaki áruházlánc új, jelentős szereplőként debütál a kerti és barkácseszközök piacán: országosan 68 értékesítési és átvételi pontjával a legnagyobb bolthálózat lesz, amelyben egész évben elérhető a termékkategória. Az üzletlánc előnye, hogy az érdeklődők azonnal élőben is megnézhetik az eszközöket, illetve szállítási költség nélkül átvehetik az online megrendelt termékeket, amelyek választéka folyamatosan bővül.

A célunk, hogy a hagyományos értelemben vett elektronikai eszközök minél szélesebb körét kínáljuk vásárlóink számára. Így kézenfekvő volt, hogy a barkács területről például egy fúrót, vagy a kert termékkörből lombszívót is beemeljünk a kínálatunkba. Ha azonban értékesíteni kezdjük a termékkörök egy részét, akkor a vásárlói igényeknek megfelelve a lehető legszélesebb szortiment kialakítását kell célul kitűznünk

- mondta Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt egy év impozáns, folyamatosan növekvő online értékesítési adatai egyértelművé tették, hogy a bolthálózatban is érdemes helyet adni a termékeknek. A termékkategória 2020-as tavaszi bevezetése a webshopon szép számokat hozott, az Euronics ezért az idei kertszezon elejére időzítette volna a kategória kitelepítését a bolthálózatba – ez azonban a korlátozások miatt csak az újranyitás után, április utolsó két hetében valósulhatott meg.

Az első hétvégén a legnépszerűbb termékeknek a kézi elektromos eszközök bizonyultak, de a szezonalitásból fakadóan a kerti eszközök és a robotfűnyírók iránt is nagy volt a kereslet. Az online átlagot megközelítő bevételt az üzletekben kevesebb, mint feleannyi termék eladásával érte el a cég, ami alapján valószínűsíthető, hogy az értékesebb termékeket az érdeklődők szívesen megnézik élőben is vásárlás előtt.

Az üzletlánc tapasztalatai alapján a tavalyi évhez képest idén bátrabban költenek a vásárlók az új termékkategóriában: a tavalyi átlagos kosárérték megtriplázódott, a bolti bevezetés hétvégéjén pedig meghaladta a 37 000 forintot.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Figyelembe véve azt, hogy az Euronics új szereplő e termékek piacán, nagyon elégedettek vagyunk az eladott darabszámokkal és az árbevétellel is. A mindössze néhány napja a bolthálózatba került termékek értékesítési számai kimagaslóak, már az első hétvégén elértük az első havi tervezett értékesítés több mint 10 százalékát

- tette hozzá Fazekas Bálint.

Az üzletlánc a hazai beszállítók legnagyobbjaival kötött megállapodást: olyan gyártókat választottak, amelyek megfelelő minőséget kínálhatnak szakembereknek és hobbistáknak egyaránt, illetve a beszerzés tervezése során fontos szempont volt az olyan, már most népszerű és keresett márkák kiválasztása is, amelyekben megbíznak a vásárlók. Az értékesítés első évében a legnépszerűbb termékkörök összesítésben a fűnyírók, a szivattyúk és a kézi szerszámok voltak, utóbbi kategóriában a láncfűrészek iránt érdeklődtek a legtöbben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?