18 °C Budapest
Itt az Euronics nagy bejelentése: új termékkategória ékezik az áruházakba

Itt az Euronics nagy bejelentése: új termékkategória ékezik az áruházakba

2021. április 30. 14:57

Tavaly áprilisban először az Euronics webshopjában tűnt fel a Kert és barkács termékkategória, de az online értékesítés kiemelkedő sikereit látva a cég úgy döntött, országszerte, a teljes bolthálózatban elérhetővé teszi az eszközöket.

Az Euronics műszaki áruházlánc új, jelentős szereplőként debütál a kerti és barkácseszközök piacán: országosan 68 értékesítési és átvételi pontjával a legnagyobb bolthálózat lesz, amelyben egész évben elérhető a termékkategória. Az üzletlánc előnye, hogy az érdeklődők azonnal élőben is megnézhetik az eszközöket, illetve szállítási költség nélkül átvehetik az online megrendelt termékeket, amelyek választéka folyamatosan bővül.

A célunk, hogy a hagyományos értelemben vett elektronikai eszközök minél szélesebb körét kínáljuk vásárlóink számára. Így kézenfekvő volt, hogy a barkács területről például egy fúrót, vagy a kert termékkörből lombszívót is beemeljünk a kínálatunkba. Ha azonban értékesíteni kezdjük a termékkörök egy részét, akkor a vásárlói igényeknek megfelelve a lehető legszélesebb szortiment kialakítását kell célul kitűznünk

- mondta Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt egy év impozáns, folyamatosan növekvő online értékesítési adatai egyértelművé tették, hogy a bolthálózatban is érdemes helyet adni a termékeknek. A termékkategória 2020-as tavaszi bevezetése a webshopon szép számokat hozott, az Euronics ezért az idei kertszezon elejére időzítette volna a kategória kitelepítését a bolthálózatba – ez azonban a korlátozások miatt csak az újranyitás után, április utolsó két hetében valósulhatott meg.

Az első hétvégén a legnépszerűbb termékeknek a kézi elektromos eszközök bizonyultak, de a szezonalitásból fakadóan a kerti eszközök és a robotfűnyírók iránt is nagy volt a kereslet. Az online átlagot megközelítő bevételt az üzletekben kevesebb, mint feleannyi termék eladásával érte el a cég, ami alapján valószínűsíthető, hogy az értékesebb termékeket az érdeklődők szívesen megnézik élőben is vásárlás előtt.

Az üzletlánc tapasztalatai alapján a tavalyi évhez képest idén bátrabban költenek a vásárlók az új termékkategóriában: a tavalyi átlagos kosárérték megtriplázódott, a bolti bevezetés hétvégéjén pedig meghaladta a 37 000 forintot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Figyelembe véve azt, hogy az Euronics új szereplő e termékek piacán, nagyon elégedettek vagyunk az eladott darabszámokkal és az árbevétellel is. A mindössze néhány napja a bolthálózatba került termékek értékesítési számai kimagaslóak, már az első hétvégén elértük az első havi tervezett értékesítés több mint 10 százalékát

- tette hozzá Fazekas Bálint.

Az üzletlánc a hazai beszállítók legnagyobbjaival kötött megállapodást: olyan gyártókat választottak, amelyek megfelelő minőséget kínálhatnak szakembereknek és hobbistáknak egyaránt, illetve a beszerzés tervezése során fontos szempont volt az olyan, már most népszerű és keresett márkák kiválasztása is, amelyekben megbíznak a vásárlók. Az értékesítés első évében a legnépszerűbb termékkörök összesítésben a fűnyírók, a szivattyúk és a kézi szerszámok voltak, utóbbi kategóriában a láncfűrészek iránt érdeklődtek a legtöbben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?