10 °C Budapest

A tanárok után a bolti dolgozókon a sor? Ennyien vennék fel az oltást soron kívül

2021. április 1. 09:32

Immár túlnyomó többségben vannak azok a bolti dolgozók, akik szorgalmazzák az oltások fölvételének mielőbbi lehetőségét a kereskedelemben - derül ki az aktuális szakszervezeti felmérésből. A szakszervezet szerint gyorsabban halad az átoltottság, ha a kereskedelem külön sorra kerül.

Dinamikusan nő az oltási hajlandóság a kiskereskedelemben: "friss felmérésünk szerint az ágazati dolgozók hetven százaléka ma már szeretné felvenni a koronavírus elleni vakcinát, szemben a korábbi óvatossággal" - közölte a Magyar Nemzettel a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba ismertette: a munkavállalók érzékelik a raktárakban, illetve az üzletekben is, hogy országosan fokozott a járványhelyzet, ami a boltokban is megmutatkozik, ezért egyre többen látják úgy, hogy mielőbb gondoskodni kell a közös védekezésről az egyéni felelősség mentén is.

Közzétettünk egy felmérést, miután egyre több boltból jelezték, hogy otthoni és munkahelyi környezetükben is sokan megbetegedtek. Azt kérdeztük a kereskedelmi alkalmazottaktól, akik nap mint nap a lakossági fogyasztás kiszolgálásában a frontvonalban szolgálnak, hogy hajlandóak lennének-e a vakcina fölvételével védeni a maguk és a munkatársaik, illetve a családjuk, továbbá a vásárlók egészségét

- mondta Bubenkó Csaba, aki úgy folytatta: arra is kíváncsiak voltak, hogy szeretnék-e az áruházi, raktári dolgozók, hogy a tanárokhoz hasonlóan minél hamarabb, a vevőkkel való napi kapcsolat miatti veszélyeztetettségük okán akár már holnap hozzájussanak az oltási lehetőséghez. "A válaszok alapján - akárcsak az oltási hajlandóságban - nagy arányban, mintegy hetven százalékban úgy vélekednek a kereskedelem érintettjei, hogy élnének a gyors lehetőséggel" - mondta a szakszervezet elnöke.

Az is kiderült, hogy a dolgozók elfogadnák-e, ha a munkahelyen megszervezett formában, vagyis a kereskedelmi létesítmények üzemorvosainak bevonásával tömegesen oltanák őket. Ez ugyancsak vállalható a többségnek - sorolta a szakszervezet elnöke, aki már hetekkel ezelőtt is kezdeményezte az élelmiszerüzletek kiszolgálóinak és a boltokat áruval ellátó logisztikai központok alkalmazottainak előrébb vételét az oltási sorrendben. Az önkéntes oltakozás iránti igény mostanra erősödött fel.

Kérjük, hogy azok a kereskedelemben dolgozó kollégák, bármilyen területről, akik egyetértenek abban, hogy a vakcinák fölvételével hozzájárulnak a védekezés sikeréhez, az átoltottság eléréséhez, mielőbb regisztráljanak az oltásra

- hangsúlyozta Bubenkó Csaba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm