A tanárok után a bolti dolgozókon a sor? Ennyien vennék fel az oltást soron kívül

A tanárok után a bolti dolgozókon a sor? Ennyien vennék fel az oltást soron kívül

2021. április 1. 09:32

Immár túlnyomó többségben vannak azok a bolti dolgozók, akik szorgalmazzák az oltások fölvételének mielőbbi lehetőségét a kereskedelemben - derül ki az aktuális szakszervezeti felmérésből. A szakszervezet szerint gyorsabban halad az átoltottság, ha a kereskedelem külön sorra kerül.

Dinamikusan nő az oltási hajlandóság a kiskereskedelemben: "friss felmérésünk szerint az ágazati dolgozók hetven százaléka ma már szeretné felvenni a koronavírus elleni vakcinát, szemben a korábbi óvatossággal" - közölte a Magyar Nemzettel a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba ismertette: a munkavállalók érzékelik a raktárakban, illetve az üzletekben is, hogy országosan fokozott a járványhelyzet, ami a boltokban is megmutatkozik, ezért egyre többen látják úgy, hogy mielőbb gondoskodni kell a közös védekezésről az egyéni felelősség mentén is.

Közzétettünk egy felmérést, miután egyre több boltból jelezték, hogy otthoni és munkahelyi környezetükben is sokan megbetegedtek. Azt kérdeztük a kereskedelmi alkalmazottaktól, akik nap mint nap a lakossági fogyasztás kiszolgálásában a frontvonalban szolgálnak, hogy hajlandóak lennének-e a vakcina fölvételével védeni a maguk és a munkatársaik, illetve a családjuk, továbbá a vásárlók egészségét

- mondta Bubenkó Csaba, aki úgy folytatta: arra is kíváncsiak voltak, hogy szeretnék-e az áruházi, raktári dolgozók, hogy a tanárokhoz hasonlóan minél hamarabb, a vevőkkel való napi kapcsolat miatti veszélyeztetettségük okán akár már holnap hozzájussanak az oltási lehetőséghez. "A válaszok alapján - akárcsak az oltási hajlandóságban - nagy arányban, mintegy hetven százalékban úgy vélekednek a kereskedelem érintettjei, hogy élnének a gyors lehetőséggel" - mondta a szakszervezet elnöke.

Az is kiderült, hogy a dolgozók elfogadnák-e, ha a munkahelyen megszervezett formában, vagyis a kereskedelmi létesítmények üzemorvosainak bevonásával tömegesen oltanák őket. Ez ugyancsak vállalható a többségnek - sorolta a szakszervezet elnöke, aki már hetekkel ezelőtt is kezdeményezte az élelmiszerüzletek kiszolgálóinak és a boltokat áruval ellátó logisztikai központok alkalmazottainak előrébb vételét az oltási sorrendben. Az önkéntes oltakozás iránti igény mostanra erősödött fel.

Kérjük, hogy azok a kereskedelemben dolgozó kollégák, bármilyen területről, akik egyetértenek abban, hogy a vakcinák fölvételével hozzájárulnak a védekezés sikeréhez, az átoltottság eléréséhez, mielőbb regisztráljanak az oltásra

- hangsúlyozta Bubenkó Csaba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?