27 °C Budapest
Figyelem! Korlátozhatják a bevásárlást: itt vannak a Tesco, Auchan, Spar, Kifli szabályai

Figyelem! Korlátozhatják a bevásárlást: itt vannak a Tesco, Auchan, Spar, Kifli szabályai

2021. március 11. 14:05

Már most, az újbóli lezárások után néhány nappal találkozhat az ember online rendeléses korlátozásokkal. A Kifli.hu például már limitálta, hogy összesen hány fajta terméket lehet maximum a bevásárlókosárba tenni, míg például az Auchan arról tájékoztatja a vásárlóit, hogy a megnövekedett kereslet miatt megnőhet a helyettesítő termékek aránya. Ezen felül a Tescónál is érvényben van rendeléskor súlykorlát, de találtunk olyan online, Budapestre szállító boltokat is, ahol semmilyen limittel nem találkozni.

Akárcsak a 2020-as márciusi, első járványhullám miatti lezárásokkor, most is igencsak megrohamozták a magyarok az online áruházakat. Nem is kellett sok idő, alig néhány nap március 8-a óta, hogy a kereskedők ne bírják a hirtelen megnövekedett keresletet,

és korlátozásokat vezessenek be.

A hét elején még csak azt lehetett tapasztalni, hogy a megszokott szállítási idők igencsak megnövekedtek, mostanra viszont már több élelmiszer-webshopban látni, hogy a vásárlást csak bizonyos limitek között lehet végezni. Meg is néztük, hogy a legnagyobb magyar boltok, milyen feltételek mellett szállítanak az új lezárások első hetében.

Kifli

A Kiflinél a múlt hét vége felé tapasztalható 2-3 napos szállítási idő mostanra úgy tűnik már egynaposra csökkent, legalábbis ma, március 11-én lehet rendelni március 12-re, de például a vasárnapi napra már csak 2 darab szabad időpont van. Ezzel szemben az áruház limitet vezetett be, a vásárlók a kosarakba maximum 35 fajta terméket pakolhatnak be, sőt egyes termékeknél darablimitet is beállított a cég. Érdekes, hogy tavaly tavasszal ez a limit 50 fajta termék volt, tehát a mostani korlátozás nagyobb, mint az egy évvel ezelőtti.

Tesco

A Tesco webshopjában leghamarabb vasárnapra van lehetőség csomagot rendelni, miközben a hiper szintén limitálja némiképp a vásárlásokat. Elsősorban egy 80 kilós súlykorlát van érvényben továbbra is a csomagokra, amit a hiper annak érdekében vezetett be, hogy a járvány alatt megfelelően szolgálhassa ki a vásárlókat.

Auchan

Az Auchan online boltjában a mai állapotok szerint leghamarabb március 16, keddre lehet leadni rendelést, egyéb korlátozásokkal nem találkoztunk. A telefonos ügyfélszolgálaton ugyanakkor elmondták, hogy a megnövekedett rendelések miatt terhelt az áruház, ez pedig magával vonhatja a magasabb helyettesítő-termék arányt, sőt kilátásba helyezték azt is, hogy egyes megrendeltet termékek helyett még helyettesítő terméket sem biztos, hogy mindig tudnak biztosítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

GRoby

A GRobynál leghamarabb március 16, keddre lehet ma rendelést leadni, és a bolt arról tájékoztatott minket, hogy jelenleg semmilyen limit sincs a vásárlásokon.

Príma online

A Príma esetében online március 13, szombatra még van lehetőség csomagot rendelni, de például a vasárnapi időpontok már itt is telítettek. A bolt ügyfélszolgálata ezen felül azt a tájékoztatást adta, hogy jelenleg semmiféle korlátozás nincs a megrendelésekkor.

Spar

A Spar online shopjában március 13-ra még az esti órákra van kiszállítási időpont, utána viszont már csak március 18, csütörtökre lehet rendelést leadni. Korlátozások viszont ennél a boltnál sincsenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?