Figyelem! Korlátozhatják a bevásárlást: itt vannak a Tesco, Auchan, Spar, Kifli szabályai

2021. március 11. 14:05

Már most, az újbóli lezárások után néhány nappal találkozhat az ember online rendeléses korlátozásokkal. A Kifli.hu például már limitálta, hogy összesen hány fajta terméket lehet maximum a bevásárlókosárba tenni, míg például az Auchan arról tájékoztatja a vásárlóit, hogy a megnövekedett kereslet miatt megnőhet a helyettesítő termékek aránya. Ezen felül a Tescónál is érvényben van rendeléskor súlykorlát, de találtunk olyan online, Budapestre szállító boltokat is, ahol semmilyen limittel nem találkozni.

Akárcsak a 2020-as márciusi, első járványhullám miatti lezárásokkor, most is igencsak megrohamozták a magyarok az online áruházakat. Nem is kellett sok idő, alig néhány nap március 8-a óta, hogy a kereskedők ne bírják a hirtelen megnövekedett keresletet,

és korlátozásokat vezessenek be.

A hét elején még csak azt lehetett tapasztalni, hogy a megszokott szállítási idők igencsak megnövekedtek, mostanra viszont már több élelmiszer-webshopban látni, hogy a vásárlást csak bizonyos limitek között lehet végezni. Meg is néztük, hogy a legnagyobb magyar boltok, milyen feltételek mellett szállítanak az új lezárások első hetében.

Kifli

A Kiflinél a múlt hét vége felé tapasztalható 2-3 napos szállítási idő mostanra úgy tűnik már egynaposra csökkent, legalábbis ma, március 11-én lehet rendelni március 12-re, de például a vasárnapi napra már csak 2 darab szabad időpont van. Ezzel szemben az áruház limitet vezetett be, a vásárlók a kosarakba maximum 35 fajta terméket pakolhatnak be, sőt egyes termékeknél darablimitet is beállított a cég. Érdekes, hogy tavaly tavasszal ez a limit 50 fajta termék volt, tehát a mostani korlátozás nagyobb, mint az egy évvel ezelőtti.

Tesco

A Tesco webshopjában leghamarabb vasárnapra van lehetőség csomagot rendelni, miközben a hiper szintén limitálja némiképp a vásárlásokat. Elsősorban egy 80 kilós súlykorlát van érvényben továbbra is a csomagokra, amit a hiper annak érdekében vezetett be, hogy a járvány alatt megfelelően szolgálhassa ki a vásárlókat.

Auchan

Az Auchan online boltjában a mai állapotok szerint leghamarabb március 16, keddre lehet leadni rendelést, egyéb korlátozásokkal nem találkoztunk. A telefonos ügyfélszolgálaton ugyanakkor elmondták, hogy a megnövekedett rendelések miatt terhelt az áruház, ez pedig magával vonhatja a magasabb helyettesítő-termék arányt, sőt kilátásba helyezték azt is, hogy egyes megrendeltet termékek helyett még helyettesítő terméket sem biztos, hogy mindig tudnak biztosítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

GRoby

A GRobynál leghamarabb március 16, keddre lehet ma rendelést leadni, és a bolt arról tájékoztatott minket, hogy jelenleg semmilyen limit sincs a vásárlásokon.

Príma online

A Príma esetében online március 13, szombatra még van lehetőség csomagot rendelni, de például a vasárnapi időpontok már itt is telítettek. A bolt ügyfélszolgálata ezen felül azt a tájékoztatást adta, hogy jelenleg semmiféle korlátozás nincs a megrendelésekkor.

Spar

A Spar online shopjában március 13-ra még az esti órákra van kiszállítási időpont, utána viszont már csak március 18, csütörtökre lehet rendelést leadni. Korlátozások viszont ennél a boltnál sincsenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm