Rengeteg mobilosnak jó hírt hoztunk: új fizetési mód érkezik Magyarországra

2020. november 17. 12:31

Bár sokan eddig is fizettek androidos telefonnal a kártyájuk helyett, most a rendszert működtető Google hivatalos fizetőalkalmazása is megjelenik Magyarországon. Egyelőre nagy változást nem fog azonban hozni, mert csak három kissebb szolgáltatót támogat.

Elérhető lesz más országok mellett Magyarországon is a Google hivatalos androidos mobilfizetése, a Google Pay (a név nem keverendő össze a hasonló hangzású alkalmazásbolttal, a Google Play-jel), derül ki a Mastercard közléséből. Bár sokan eddig is használták androidos telefonjukat fizetésre, a keresőoriás hivatalos fizetési alkalmazása eddig idehaza nem működött. Most velünk egyidőben jelenik meg Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában is.

Tőled mennyit von le a bank úgy, hogy észre sem veszed? Nézd át, van-e kedvezőbb számlacsomag, mint a tiéd! Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az, hogy ennek ellenére is ki lehetett vele váltani a kártyánkat, annak köszönhető, hogy az iPhone-nal szemben az Android lényegesen nyíltabb rendszer. Így bár a gyártó saját fizetését nem támogatta országunkban, megengedte, hogy a telefonban lévő, úgynevezett NFC-csipet felhasználva minden bank saját alkalmazást fejlesszen erre a célra. (Ezzel szemben iOS-re az Apple Pay tavalyi hazai megjelenéséig egyáltalán nem volt elérhető a mobilfizetés.)

Most tehát behozzák a hivatalos megoldást is Magyarországra, mégis a többség egyelőre továbbra is saját bankja appjával fizethet.

Ugyanis egyelőre nincs nagy bank a támogatott partnerek közt, itthon három kissebb fintech céggel, a Revolut-tal, a Curve-val és a Monese-szel lehet egyelőre használni ezt a rendszer. Ezek egyébként idehaza egyre népszerűbbek, így akik használnak ilyen kártyát, azoknak ez a lehetőség hasznos lesz. 

Ha ezután így fizetnénk, a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásában a használni kívánt Mastercard kártya kijelölése után a "Hozzáadás a Google Payhez" opciót kell választanunk. Ahogyan a bankok saját mobiltárcáit vagy az Apple Pay-t, a Google Pay-t is pontosan ugyanúgy használhatjuk, mint egy sima bankkártyát. A pénztárnál egyszerűen azt mondjuk, hogy kártyával fizetnénk, pusztán nem a tényleges kártyánkat, hanem feloldás után a telefonunkat helyezzük a terminál fölé. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm