7 °C Budapest

Beindult az év végi dömping: ezért állnak sorban tömegek a Lidlben, Tescóban, Aldiban

2019. november 28. 13:58

A 48. hét hétvégéjén már élesedik advent első vasárnapja, jövő hét pénteken pedig itt a Mikulás. E két ünneppel pedig kezdetét veszi a karácsonyi ünnepi időszak, amire nem árt a lehető legkörültekintőbben nekiindulni, már amit az anyagiakat illeti. Úgyhogy ennek apropóján, a Pénzcentrumon megnéztük, hogy milyen Mikulás, illetve adventi akciókkal várják a legnagyobb magyarországi boltok a vásárlókat. Lesz itt minden, a csokimikulástól kezdve, a különböző édességeken át, az adventi koszorúkig.

A héten vasárnap, azaz december elsején élesedik advent első vasárnapja, amivel kezdetét veszi a jövő év január hatodikáig (vízkereszt) tartó karácsonyi ünnepkor. És ha mindez nem lenne elég, jövő hét pénteken, azaz december hatodikán érkezik a Mikulás is. Ez utóbbi pedig, a korábbi évek statisztikái szerint a magyarok óriási kedvence, tavaly előtt például mintegy 400 tonna csokimikulás fogyott az ország üzleteiből, ami több mint 8 millió darabot jelent átszámítva. 

Statisztikailag ezt az jelentette, hogy minden 100 szezonális édességből 77-et a csokimikulsáok tesznek ki az országban. Éppen ezért az óriási télapó őrület révén most annak jártunk utána, hogy a legnagyobb hazai áruházak, milyen akciókkal, milyen áron vonultatták fel mikikészletüket az előttünk álló nagy hajrára. De gyűjtöttünk olyan akciókat is, amivel az első adventi vasárnapra készülőkre is gondoltunk. 

Lidl

A mandarin rengeteg mikuláscsomag elengedhetetlen tartozéka, aminek kilója a diszkontban 32 százalékkal olcsóbb ezen a héten, így 339 forintba kerül. Ezen felül a Favorina mikulások tej- és étcsokoládéról is beszélünk, 749 forintba kerülnek, ám ezért egy 200 grammos nehézfiú kerülhet a bendőnkbe. Ugyanennek a márkának a 60 grammban induló mikulásáért 159 forintot kell kifieztni, miközben a karácsonyi sütemény 500 grammos kiszerelésének az ára 899 forint, a 200 grammos csokoládés kekszért 449 forintot, a mikulás-csomagért (250g) 699 forintot kell kiperkálni. De lehet kapni 150 grammos kiszerelésben csokoládéérméket 439 forintért, a Nürnbergi mézeskalács (300g) pedig 749 forintba kerül.

Ha ennél is több akció érdekel, fusd át a Lidl aktuális akciós szóróanyagát!

Aldi

Az Aldiban a Salzburgi Mozart-golyók 36 százalékkal olcsóbbak, egy csomag 699 forintba kerül, miközben a Kinder Bueno 185 forint helyett 149 forintba kerül, a Kinder tojás pedig 289 forint helyett 199-be. Az egész mogyorós csokoládé 50 forinttal olcsóbb, 319 forint helyett 269 forintba kerül. A Pandoro doboz 1 999, a Panettone szintén ugyanennyibe kerül, miközben a töltött csokoládégolyó 599 forintba kerül. Az Adventi koszorú vagy asztali dísz darabja 3 399 forintba kerül, de vannak koszorúk 2 999 forintért is. A Mikulásvirág ára 999 forint, míg a konténeres dán ezüstfenyő darabja 5 999 forint. De vásárolhatunk klasszikus ajándékkosarat is 4 999 forintért. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Aldi további, 48. heti akcióit itt találod!

Tesco

A hiperben a mandarin kilója 549 forint helyett, 349 forint, minden előre elkészített Mikulás-csomagokra pedig 20 százalékos akcióval kapható, ezen felül ráadásul november 28 és december 1 között minden játékra is élesedik egy 25 százalékos árengedmény. A mézeskalács Mikulás (45g) 459 forint, a Kinder csokoládé 20 százalékkal olcsóbb, így 279 forintba kerül. Ezen felül a Boci Mikulás (65g) 349, a Samrties Mikulás (50g) 449, míg a Kinder Mikulás 399 forintba kerül, plüssfigurával pedig 2 999-ba. 

A hiper további ajánlataiért fusd át a Tesco aktuális akciós újságját!

Auchan

Az Auchanban a földimogyoró kilója 799 forint, a Hodosi ünnepi válogatás teasütemény (900g) 1 499, a Kuchenmeister Christmas Stollen gyümölcskenyér (200g) 599 forint, a vajas-marcipános pedig 999 forintba kerül. A mákos vagy diós bejgli (500g) ára 1 299 forint, a Boci Mikulás (18,5g) 119 forint, a Smarties mikulás vagy pingvin (18,5g)  ugyanennyib ekerül, míg az 55 grammos Kinder Mikulás 399 forintba kerül. A karácsonyfa alakú Celebration desszert 1 499, a Raffaello pedig 1 099 forint. Az adventi koszorúk 1 990 forinttól érhetők el, de lehet venni adventi szögletes üvegtálat is 3 990 forintért, vagy műfenyő koszorút is 1 390 forintért. 

Még több Auchanos ajándékért kattints erre a linkre!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem