17 °C Budapest

Ezek a konyhai gépek bírják a strapát: több tízezret spórolhatsz, ha jól választasz

2019. november 25. 19:30

Az egészséges életmód terjedése és a gyakori élelmiszerbotrányok következtében egyre többen inkább maguk készítik el az ételüket otthon, a készétel vásárlása helyett. Emiatt nő a konyhai berendezések iránti igény. A karácsonyi időszakban különösen népszerűek a konyhai robotgépek, amelyeket a Tudatos Vásárlók Egyesülete is tesztelt. Vizsgálták, hogy milyen jól aprítják, szeletelik a zöldséget, keverik a turmixot, dagasztják a tésztát, és mennyire strapabíró a motorjuk.

A többfunkciós konyhai robotgépek előnye, hogy egy készülékkel tudunk zöldséget aprítani, habot verni, tésztát dagasztani, vagyis nem kell több különböző kütyüt kerülgetnünk a lakásban. Hátrányuk, hogy nagy helyet foglalnak és drágák, akár több százezer forintot is elkérhetnek értük. Ezért csak akkor éri meg beruházni egy ilyenbe, ha valóban gyakran és nagyobb mennyiségű étel készítésére használjuk. Különben bőven elég egy erősebb botmixer, ha nagyon turbózni akarjuk, akkor olyat válasszunk, amelyiknek aprító edénye is van.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 105 nagy konyhai robotgépet tesztelt 18 márkától. Olyan ismert márkák termékei is górcső alá kerültek, mint Bosch, Electrolux, Kendwood, KitchenAid, Moulinex, Philips, Smeg. 

Konyhai robotgépnél az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen jól készíti el a kívánt ételt vagyis aprítás után nem maradnak-e nagy zöldségdarabok az edényben, csomómentes lesz-e a tészta vagy a turmix. Ha pedig rendszeresen, nagy mennyiségű ételt készítünk, az is fontos, hogy a motor jól bírja a strapát, egy év után is akadálytalanul tudjuk használni, vagyis ne kelljen gyakran pihentetni például tésztakeverés közben. A teszt során mindegyik gépnek összesen 120 keverési ciklust, ezen felül (készülék típusától függően) hasonló számú dagasztási ciklust kellett elvégezniük. 

A tesztből kiderült, hogy akár 40-80 ezer forint körüli áron is kaphatunk jól működő, strapabíró készüléket, vagyis nem kell feltétlenül több százezret kiadnunk érte. A lista élén végzett 40 és 220 ezer forintos áron kapható Bosch, Kenwood, Philips, KitchenAid konyhagépek azzal szereztek sok pontot, hogy jól aprították a zöldséget, felverték a habot, megdagasztották a tésztát. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ráadásul a rendszeres használat sem lassította le őket, vagyis bírták a strapát.

A 105 készülék nagy része a fenti teszt elvégzése után is hibátlanul működött. 16 készülék viszont kevésbé bizonyult strapabírónak a fogyasztóvédők tesztje során. Ezeknél már apróbb hibák jelentkeztek a tesztelés közben, többszöri használat után már lassabban működtek, leálltak, csak pihentetés után lehetett újraindítani őket. A kevésbé strapabírók között volt 50 ezer de 350 ezer forintos készülék is.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm