18 °C Budapest

Magyarországra is megérkezett az IKEA újdonsága: ezért fogsz sorban állni karácsony előtt

2019. november 21. 19:00

Az IKEA és a Sonos közös fejlesztése, a SYMFONISK sorozat Wi-Fi hangszóróval ellátott termékei november 28-tól elérhetőek lesznek a magyar piacon is. Az új SYMFONISK hangszórókat ingyenes Spotify fiókkal is lehet használni. Az IKEA ezzel a termékével újabb lépést tesz az okos és digitális otthonok megteremtése felé.

Az IKEA és a Sonos mindenki számára elérhetővé teszi a minőségi hangzást. A két cég ezzel a céllal egyesítette szakértelmét a színvonalas hangtechnika és a lakberendezés területén. Törekvéseik eredményeként jött létre a SYMFONISK sorozat, amely két terméket foglal magába: a SYMFONISK Wi-Fi hangszórós asztali lámpát (59 990 forint) és a SYMFONISK Wi-Fi hangszórós könyvespolcot (34 990 forint) két különböző kivitelben. Néhány európai és észak-amerikai országban  a termékeket már 2019 augusztusában meg lehetett vásárolni, és az első napon körülbelül 14 000 darabot adtak el belőlük.

Mindkét termék kompatibilis a Sonos saját termékeivel, és a Sonos alkalmazáson keresztül irányítható. November 12. óta pedig a Sonos alkalmazás a Spotify zene-streamelő szolgáltatás ingyenes verziójával is használható. A díjmentes változatban, a Spotify Free-ben, lehetőség van saját lejátszási listák létrehozására és a dalok hallgatására tetszés szerinti sorrendben. A szolgáltatásban elérhetőek még a zenei ajánlások, a felhasználó tevékenysége alapján személyre szabott választások, valamint a Spotify Free támogatja a Google Asszisztensen keresztüli hangvezérlést is.

A magyarok szeretik az okos termékeket

Az IKEA vásárlási adatai  megerősítették, hogy a magyarok szívesen vásárolnak okos termékeket, amelyek feldobják az otthoni életet.

A cseh-magyar-szlovák régió vásárlói összesen 67 704 darab különböző okos otthon terméket vásároltak, 1 529 991 euró értékben, ebből a magyarok 611 396 eurót költöttek 28 641 termékre

- teszi hozzá Radka Nováková, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős értékesítési vezetője.

A magyar vásárlók kedvenc termékei közé tartoznak az okos világítás termékei, például izzók, világító panelek és beépített világítások. Az Okos otthon termékek teljes értékesítésében az okos világítás szegmens részesedése Magyarországon 76% (465 349 EUR). Az IKEA belső adatai szerint a nőket (55%) jobban érdekli az intelligens otthon koncepciója, mint a férfiakat (45%). A leglelkesebb vásárlók 30 és 40 év közöttiek (41%), akiket a 40-50 éves korosztály követ. A 30 év alatti fiatalok a harmadik helyen állnak (19%).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az IKEA továbbra is befektet Okos otthon portfóliójába

A hangtechnika csupán egy része az IKEA okos otthon felé vezető, hosszú távú útjának, amely 2012-ben kezdődött a vezeték nélküli töltők bevezetésével. A svédországi központon belül egy külön üzletág felel az Okos otthon koncepció kidolgozásáért és az intelligens termékek fejlesztésére szánt beruházásokért.

Úgy döntöttünk, hogy az IKEA minden területén jelentősen megnöveljük a befektetések mértékét, ami az IKEA Okos otthon koncepciót illeti, annak érdekében, hogy gyorsítsuk a fejlesztéseket. Ez a legnagyobb új üzleti vállalkozásunk, amelyet a Gyerekek IKEA-jának bevezetése óta megvalósítottunk

- mondta Peter van der Poel, az IKEA Választékért és ellátásért felelős vezetője.

A SYMFONISK hangszórók mellett az Okos otthon család tartalmaz okos világítást, ENEBY Bluetooth hangszórókat, KADRILJ és FYRTUR okos sötétítő rolókat időzítővel, valamint vezeték nélküli töltőket. Az Okos otthon lelke a TRÅDFRI jeltovábbító és az IKEA Okos otthon alkalmazás. Az okos világítás és a sötétítő rolók összekapcsolhatóak a TRÅDFRI jeltovábbítóval, és minden vezérelhető az alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás lehetővé teszi az egyes fényforrások külön-külön irányítását, különböző hangulatvilágítások létrehozását és a rolók működtetését.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm