11 °C Budapest

Ne legyen rémálom az iskolakezdés: erre érdemes figyelnie a szülőknek

2019. augusztus 22. 11:00

Alig néhány nap, és kezdődik a 2019-2020-as tanév. Ez pedig azt is jelenti, hogy a magyar családoknak az augusztus már korántsem csak a pihenésről szól, hiszen a tanszerek beszerzése sok időt vesz igénybe. Tippeket adunk, hogyan lehet elintézni az iskolakezdési bevásárlást a lehető legzökkenőmentesebben, stressz nélkül.

Alig néhány napja maradt a diákoknak és a pedagógusoknak, hogy kiélvezzék a nyári szünetet. Szeptember 2-án ugyanis becsöngetnek. Épp ezért ez az időszak a legtöbb család számára igen megterhelő: nem sok idő maradt, hogy beszerezzék a tanévkezdéshez szükséges tanszereket, sportfelszereléseket. Nem kell azonban, hogy a vásárlás idegtépő és stresszes legyen.

A legfontosabb a gondos kalkuláció. Egyrészt annak felmérése, hogy mi az, amiből nem kell újat, vagy többet vásárolni, másrészt annak pontos kiszámítása, hogy mire lesz ténylegesen szükség. Erről a gyerekekkel is érdemes beszélni, ki szokott derülni egy s más arról, mi az, amire mégis szükség lenne. Ezt követően érdemes végiggondolni, hogy egyszerre kell-e vásárolnunk, vagy vannak olyan tételek, amiket később is be tudunk szerezni. Segít, ha megkérdezünk olyanokat a családi-baráti körből, akik hasonló cipőben járnak, így is előkerülhet egy olyan tanszer, vagy ruha, amely eddig nem szerepelt a listán

 - javasolja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Gyurkó Katalin, hogyan érdemes nekilátni a nagybevásárlásnak. A szervezet szerint célszerű a gyerekkel együtt intézni a bevásárló-körutat, hiszen ő használja majd a tanszereket, és mindenkinek jobb, ha olyat választunk, ami neki is tetszik.

Erre érdemes rászánni az időt, megspórolhatunk vele egy cserét, egy újabb vásárlási kört is

 - jegyezték meg.

Nem késett el az sem, aki augusztus második felében vásárol

Az iskolaszerek beszerzése augusztus elején indul, ekkor leginkább a drágább termékeket veszik meg először, mint például az iskolatáska vagy az íróasztal. Augusztus folyamán folyamatos a kereslet, ezen belül az augusztus 20-i hétvége körül tapasztalunk még egy nagy emelkedést, hiszen sok család ekkor tér vissza a nyaralásról, és eddigre a legtöbb iskola kiadja már a részletes tanszerlistát. Sokan keresnek még szeptember első napjaiban is egy-egy terméket, ami kimaradt a listáról

- közölte megkeresésünkre az Auchan. Hangsúlyozták, az sem késett el, aki augusztus második felére hagyta a tanszer-beszerzést, ők fenn tartják a teljes választékot egészen szeptember 15-ig.

Hatalmas választékkal várják a családokat, a Pénzcentrumnak elmondták, több mint háromezer féle termékkel készültek a tanévkezdésre. Ez persze egyrészt jó a családoknak, mert van bőven választék és biztosan talál a gyerek kedvére való táskát, tolltartót, füzetet, ugyanakkor kihívást is jelenthet.

Az Auchan ezért idén is minden áruházában kifüggesztett egy pedagógusok szakmai segítségével összeállított tanszerlistát, amellyel azokat a különböző korcsoportoknak vásárló családokat segíti, akik még nem kaptak konkrét listát az iskoláktól. Emellett augusztus minden hétvégéjén az áruházlánc "Tanító néni" programja keretében a szülők szakmai segítséget is kaphatnak az írószerek kiválasztásához.

Gyakran kérik a segítséget abban, hogy az egyes termékeket hol találják, illetve az egyes tanszerlistán szereplő információkat hogyan kell értelmezni (például vannak kérdéseik a különböző füzetek jelölésével, méretével kapcsolatban). Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sok kérdése van azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke most kezdi az első osztályt. Ők bizonytalanabbak akár egy-egy terméket illetően is, de jól szeretnének választani

 - tudtuk meg az Auchantól. Az áruházlánc elárulta, az árak tekintetében igen nagy a szórás, így például míg a legolcsóbb füzet az Auchanban 19 forintba kerül, addig a legdrágábbért már mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcákba: egyes prémium spirálfüzetek 2390 forintért szerezhetők be. Iskolatáskából 34 990 forintba kerül a legdrágább szett, ám ergonomikus kisiskolás táskák már 3990 forinttól elérhetők.

Az eladótérben egy iskolapadon a sajátmárkás rajz- és íróeszközöket vásárlóink ki is próbálhatják, így biztosak lehetnek abban, hogy tényleg a megfelelő, a gyereknek is tetsző terméket teszik a kosarukba. Ezzel is csökkenthető a stressz és a vásárlással járó kellemetlenségek, hiszen a szülőknek így nem kell attól tartania, hogy otthon, a rajzolás, festés során derül ki, hogy még sem jó a megvásárolt szett és újat kell beszerezni

 - jegyezték meg.

Segítenek a nagycsaládosoknak

Számos nagycsalád számára jelent segítséget az Auchan és a NOE közös akciója: arra kérik az iskolakezdésre készülő vásárlókat, hogy 2019. augusztus 1. és szeptember 11. között tegyenek plusz egy tanszert a kosarukba, melyet a szervezők nagycsaládban élő gyerekeknek juttatnak majd el. A termékeket az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtőknél adhatják le az adományozók.

Tavaly 2500 gyermek tanévkezdését sikerült így megkönnyíteni

- tudtuk meg a NOE-től.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését az Auchan Retail Magyarország támogatta.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem