11 °C Budapest
Összeolvad a két gigawebshop, de mit nyernek ezen a magyar vásárlók?

Összeolvad a két gigawebshop, de mit nyernek ezen a magyar vásárlók?

2019. június 2. 11:01

A Magyarországon népszerű hibrid üzleti modelljének köszönhetően 2019-ben ismét kiemelkedő helyen, a magyar tulajdonú cégek közül pedig a legelőkelőbb helyen végzett az Extreme Digital a GKI Digital idei e-toplistáján.

2018-ban az Extreme Digital egymaga mintegy egymillió rendelést és 37,1 milliárd forintos forgalmat bonyolított, amely 15 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. Ezzel a legnagyobb magyar tulajdonú, összességében pedig a második magyarországi e-kereskedőnek számít a GKI Digital e-kereskedelmi toplistája szerint.

A független piackutató cég elemzése szerint a magyar piacon továbbra is fontos trend, hogy a hagyományos üzleteket is működtető kereskedők az online értékesítésben is egyre nagyobb részesedést szeretnek, mivel a hazai internetes vásárlók előszeretettel élnek a bolti átvétel lehetőségével. Az egyre élesedő versenyben az Extreme Digital által alkalmazott hibrid üzleti modell komoly erőforrást jelent.

Ugyanakkor a magyar online kiskereskedelem valójában nem korlátozódik az itthon képviselettel rendelkező kereskedőkre.

Az eNet Internetkutató 2018-as adatai szerint a magyar e-kereskedelmi piac forgalmának már csupán felét adták a hazai webshopok magyarországi eladásai, a maradékot a magyar internetezők külföldi kereskedőknél történt vásárlásai adják, ráadásul a hazai felhasználók körében a legnagyobb arányban a külföldi webáruházból vagy külföldi aukciós oldalon vásárlók aránya nőtt.

Nemzetközi szinten jelentős átrendezkedés megy végbe az online kereskedelemben, ismertette Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője, aki szerint ez Magyarországon is érezteti a hatását: hiába van a cég a GKI Digital e-toplistájának az élmezőnyében, mégsem dőlhetnek hátra, hiszen a magyar vásárlók már a magyar cégekkel összemérhető forgalmat bonyolítanak olyan e-kereskedőknél, amelyek székhelye és teljes logisztikai bázisa valamelyik külföldi országban működik, és esetleg egy magyar nyelven elérhető honlap üzemeltetésén kívül semmilyen magyarországi operációt nem tartanak fenn.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Nem véletlen, hogy idén márciusban mi is bejelentettük, hogy egy közös vállalatot hozunk létre a román eMAG magyarországi leányvállalatával. A tranzakció már csak a versenyhatóság jóváhagyására vár

- mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.

Az összeolvadásnak köszönhetően olyan hazai e-kereskedelmi vállalat jöhet létre, amely felveheti a versenyt a régióban az olyan globális szereplőkkel, mint az Ebay, az Aliexpress vagy a Wish. Az eNet Internetkutató adatai alapján ezek a cégek az elmúlt években jelentős magyar vásárlóközönségre tettek szert. A kutatócég adatai alapján 2018-ban 3,1 millió magyar vásárolt online külföldről.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?