18 °C Budapest

Összeolvad a két gigawebshop, de mit nyernek ezen a magyar vásárlók?

2019. június 2. 11:01

A Magyarországon népszerű hibrid üzleti modelljének köszönhetően 2019-ben ismét kiemelkedő helyen, a magyar tulajdonú cégek közül pedig a legelőkelőbb helyen végzett az Extreme Digital a GKI Digital idei e-toplistáján.

2018-ban az Extreme Digital egymaga mintegy egymillió rendelést és 37,1 milliárd forintos forgalmat bonyolított, amely 15 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. Ezzel a legnagyobb magyar tulajdonú, összességében pedig a második magyarországi e-kereskedőnek számít a GKI Digital e-kereskedelmi toplistája szerint.

A független piackutató cég elemzése szerint a magyar piacon továbbra is fontos trend, hogy a hagyományos üzleteket is működtető kereskedők az online értékesítésben is egyre nagyobb részesedést szeretnek, mivel a hazai internetes vásárlók előszeretettel élnek a bolti átvétel lehetőségével. Az egyre élesedő versenyben az Extreme Digital által alkalmazott hibrid üzleti modell komoly erőforrást jelent.

Ugyanakkor a magyar online kiskereskedelem valójában nem korlátozódik az itthon képviselettel rendelkező kereskedőkre.

Az eNet Internetkutató 2018-as adatai szerint a magyar e-kereskedelmi piac forgalmának már csupán felét adták a hazai webshopok magyarországi eladásai, a maradékot a magyar internetezők külföldi kereskedőknél történt vásárlásai adják, ráadásul a hazai felhasználók körében a legnagyobb arányban a külföldi webáruházból vagy külföldi aukciós oldalon vásárlók aránya nőtt.

Nemzetközi szinten jelentős átrendezkedés megy végbe az online kereskedelemben, ismertette Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője, aki szerint ez Magyarországon is érezteti a hatását: hiába van a cég a GKI Digital e-toplistájának az élmezőnyében, mégsem dőlhetnek hátra, hiszen a magyar vásárlók már a magyar cégekkel összemérhető forgalmat bonyolítanak olyan e-kereskedőknél, amelyek székhelye és teljes logisztikai bázisa valamelyik külföldi országban működik, és esetleg egy magyar nyelven elérhető honlap üzemeltetésén kívül semmilyen magyarországi operációt nem tartanak fenn.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Nem véletlen, hogy idén márciusban mi is bejelentettük, hogy egy közös vállalatot hozunk létre a román eMAG magyarországi leányvállalatával. A tranzakció már csak a versenyhatóság jóváhagyására vár

- mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.

Az összeolvadásnak köszönhetően olyan hazai e-kereskedelmi vállalat jöhet létre, amely felveheti a versenyt a régióban az olyan globális szereplőkkel, mint az Ebay, az Aliexpress vagy a Wish. Az eNet Internetkutató adatai alapján ezek a cégek az elmúlt években jelentős magyar vásárlóközönségre tettek szert. A kutatócég adatai alapján 2018-ban 3,1 millió magyar vásárolt online külföldről.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem