324 forintos csúcstelefon a Media Marktban? Be ne dőlj, kifoszthatnak!

2019. március 3. 15:02

Csalók élnek vissza a Media Markt nevével - figyelmeztet közösségi oldalán a vállalat. A csalók az áruház nevében 324 forintért kínálnak okostelefont. Ha kaptál ilyen üzenetet, vagy találkoztál az esettel, semmiképp ne válaszolj rá!

Ismét csalók élnek vissza a Media Markt nevével. A csalók személyes adatokat kérnek a vállalat nevét használva, cserébe Samsung Galaxy S9 telefonokat kínálnak 324 forintért. A csalók célja a személyes adatok megszerzése, hogy azzal a későbbiekben vélhetően visszaéljenek. A cég figyelmeztetése alább olvasható:

Ha kaptál ilyen üzenetet, vagy találkoztál vele, semmiképp ne add meg az adataidat. A Media Markt felhívja a figyelmet, hogy akcióiról minden esetben hivatalos facebookján, vagy weboldalán értesít.

A Media Markt nevével már többször is visszaéltek a csalók, legutóbb épp februárban számoltunk be róla, hogy a csalók nyereményjátékhoz akartak személyes adatokat kicsalni. Akkor a csalók 200 darab iPhone-t ígértek a játékban részt vevőknek.

Honnan tudjuk, hogy át akarnak minket verni?

Amennyiben személyes adainkat kérik tőlünk - főleg, ha bankkártya adat is köztük van -, minden esetben ellenőrizzük, hogy kinek adjuk meg azokat. A legfontosabb, hogy ismerjük a hirdetést feladó vállalatot/szervezetet, és ha biztosak vagyunk benne, hogy valóban az adott vállalat weboldalával, közösségi profiljával van dolgunk, csak akkor adjuk meg az adatainkat. Ha nyereményjátékban veszünk részt, akkor olvassuk el a játékszabályokat, akciók esetén a tájékoztatást. Ha nem vagyunk meggyőzödve az adott weboldal hitelességéről - hiányzó információk miatt -, keressünk rá a neten, vagy szerezzünk róla biztos információt egyéb módon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Személyes adatot, bankkártya adatot általában nem kérnek üzenetben és e-mailen, ezért ha előzmény nélkül kapunk ilyen levelet, mindig legyünk óvatosak.

Más a dolgunk, ha a csalók e-mailen, sms-en támadnak minket. Ebben az esetben érdemes figyelni a feladóra, de a fogalmazási stílus is árulkodó lehet. Egy helyesírási hibáktól hemzsegő levél például vélhetően csalás. Első körben mindenképp érdemes felhívni a szervezetet, vagy írni a hivatalos e-mail címre, így biztosan megtudhatjuk, hogy csalókkal van-e dolgunk. Személyes adatainkat csak abban az esetben adjuk ki, ha teljes mértékben meggyőződtünk arról, hogy az ezt kérő szervezet valóban az, és személyes adataink ismeretére valódi oka van. 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm