2 °C Budapest

Rengetegen igényeltek támogatást a fűtéshez: de házhoz már nem viszik a fát

2018. október 16. 10:00

A tegnapi határidőig az összes érintett, körülbelül 800 ezer, nem gázzal vagy távhővel fűtő család leadhatta igénylését a 12 ezer forint értékű támogatásra - írja a Népszava. 

A tegnapi határidőig az összes érintett, körülbelül 800 ezer, nem gázzal vagy távhővel fűtő család leadhatta igénylését a 12 ezer forint értékű támogatásra - vélekedett a lapnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (Töosz) elnöke. A listákat becslése szerint a helyhatóságok a héten elküldhetik az illetékes Belügyminisztériumnak (BM). Így az érintettek november végéig hozzájuthatnak a jogosultsági papírhoz - vélte.

A 12 ezer forint értékű tüzelőanyaghoz a hideg időszak kezdetére mindenki hozzájuthat

- véli Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár, aki mindennek a közpénzigényét 10 milliárd forintra tette. A Népszava becslése szerint ez kb. 800 ezer 12 ezres támogatást fedez, ami a lap számításai szerint az összeg egy átlagos, 80 négyzetméteres ház téli tüzelőköltségeinek kevesebb mint 5 százalékát fedezik.

A lakosság egyébként tűzifát, szenet, palackos vagy tartályos pb-gázt, fűtőolajat vagy pellet/brikettet igényelhetett, amiből a Töosz elnök szerint 60 százaléknyian tűzifára, 35 százaléka szénre, a fennmaradó pedig a többire ment. A lap jelzi, hogy magán a terméken kívül az állam semminemű további támogatást nem nyújt a termék előkészítésére vagy kiszállítására. Schmidt Jenő nem lát esélyt arra, hogy a települések ezt saját költségen képesek lesznek elintézni. Így az egyetlen ésszerű lehetőségnek azt tartja, hogy az önkormányzatok leadják a helyi tüzépeknek a jogosultak listáját.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem