Mutatjuk, mikor indulnak a nagy őszi leértékelések: féláron vásárolhatsz!

2018. október 10. 11:07

Az előttünk álló hétvége a vásárlásról szól, tömegek rohanják meg a boltokat és a webáruházakat a 20-50 százalékos kedvezményekért. Összegyűjtöttük a szezon lejobb ajánlatait, amiket kár lenne kihagyni, ám szakértőink a vásárlás veszélyeire is felhívják a figyelmet.

Nem csak egy-egy szezon elején és végén, hanem a szezon közben is várhatjuk a nagy leárazásokat. Persze az üzletek online felületén szinte állandóak az akciók, ám most offline is nagy kedvezményekbe futhatunk bele. Sok kereskedő így próbál helyet csinálni az új téli termékeinek, és megszabadulni a nyári, kora őszi feleslegétől. Nem ritka, hogy kifoghatunk ezekben a napokban pár bentragadt kitűnő nyári holmit az eredeti ár töredékéért, akár 60-70 szzalékos kedvezménnyel.

A vásárlás hétvégéje

Ezt az őszi átállást lovagolja meg az egyre divatosabb Galmour-napok, melyet erre a hétvégére időzítettek, de vannak üzletek, melyekben már a 0. naptól, azaz szerdától elfogadják a kuponokat. Összesen 320 márka 4000-nél is több üzletében 20-70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kuponfüzettel, kávézók és éttermek is csatlakoztak az akcióhoz, ahol akár féláron is fogyaszthatunk. 

A legtöbb üzlet 20 százalékos kedvezményt ajánl fel a vásárlás végösszegéből, de nem csak ruhát, cipőt és kozmetikumért érdemes plázázni ezen a hétvégén, hiszen rengeteg egyéb ajánlat várja a vásárlókat.

Mosogatógéptablettát és öblítőt akár féláron is vásárolhatunk az Emag oldalán keresztül a kuponnal, a Müllerben pedig 40 százalékkal olcsóbban. De az ősz-téli szezonra szükséges gyógyszereket, vitaminokat is beszerezhetjük 25 százalékos kedvezménnyel. Egyes Philips és Braun termékekre szintén 25 százalékos kedvezményt kaphatunk a Media Maktban, de a legjobban azok járhatnak, akiknek új szemüvegre van szükségük, hiszen 30 százalékkal olcsóbban, vagy akár féláron is beszerezhetik most a szemüvegkereteket. Az Auchanban 20 százalékkal olcsóbban vehetünk hűtőt, mosógépet és gáztűzhelyt is, Nissan Juke SUV-ot pedig 700 ezer forintos kedvezménnyel kapjuk meg ezen a hétvégén egy kuponért cserébe. 

Csak óvatosan a kuponokkal

Legyünk azonban figyelmesek és tudatosak a kuponok beváltásakor, akár üzletben, akár online vásárolunk! A Budapesti Békéltető Testülethez beérkező panaszokból ugyanis látszik, hogy fogyasztóvédelmi probléma esetén sokszor nem biztosítják a garanciát az akciósan megvásárolt termékekre, vagy épp a fogyasztó nem tudja gyakorolni a szavatossági jogait - hívja fel a figyelmet egy múlt évi közlemény.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Azt sem árt tudni, hogy a webáruházakban történő levásárlást biztosító kuponok esetén - bizonyos kivételekkel - a fogyasztók ugyanúgy élhetnek a tizennégy napos indokolás nélküli elállás joggal, a leárazott árucikkeknél is! A Glamour-napok akciós kuponjaival üzletben, de bizonyos esetekben webáruházon keresztül is vásárolhatnak a fogyasztók. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kuponon lévő felhívásokat és tájékoztatásokat a vásárlás előtt!

Ha akciósan, üzletben vásárol a fogyasztó ruházati terméket, cipőt, táskát, parfümöt vagy egészségügyi terméket, akkor a hatályos jogi szabályozás alapján nem gondolhatja meg magát három napon belül abban az esetben, amennyiben mégsem tetszik a termék, és nem viheti vissza azt az üzletbe!

Nem csak anyagilag mehetünk tönkre

A vásárlás része a mindennapjainknak. Nincs is ezzel gond, amíg az anyagi kereteinken belül maradva, a számunkra valóban szükséges dolgokra költünk. Ám amikor a vásárlással töltött idő életünk egy jelentős részét kitölti, rendszeresen önmagunk jutalmazására használjuk, és a boltban a sokadik - felesleges - tárgyat akarjuk a kosárba tenni, amiből otthon már egész kis gyűjteményünk van, érdemes megállnunk egy pillanatra és feltenni magunknak a kérdést: mi hiányzik az életünkből, amit vásárlással igyekszünk pótolni? Mi az, amiről elterelődik közben a figyelmünk, amivel nehéz az életünkben szembesülnünk? Ha megtaláljuk a válaszokat, máris közelebb kerültünk egy tudatosabb élethez, és még a pénztárcánkban is több marad olyan tevékenységekre, amik nem elszívnak, hanem feltöltenek - mondta el a Pénzcentrumnak Halászné Gosztonyi Ágnes tanácsadó szakpszichológus.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm