1 °C Budapest
Mutatjuk, mikor indulnak a nagy őszi leértékelések: féláron vásárolhatsz!

Mutatjuk, mikor indulnak a nagy őszi leértékelések: féláron vásárolhatsz!

2018. október 10. 11:07

Az előttünk álló hétvége a vásárlásról szól, tömegek rohanják meg a boltokat és a webáruházakat a 20-50 százalékos kedvezményekért. Összegyűjtöttük a szezon lejobb ajánlatait, amiket kár lenne kihagyni, ám szakértőink a vásárlás veszélyeire is felhívják a figyelmet.

Nem csak egy-egy szezon elején és végén, hanem a szezon közben is várhatjuk a nagy leárazásokat. Persze az üzletek online felületén szinte állandóak az akciók, ám most offline is nagy kedvezményekbe futhatunk bele. Sok kereskedő így próbál helyet csinálni az új téli termékeinek, és megszabadulni a nyári, kora őszi feleslegétől. Nem ritka, hogy kifoghatunk ezekben a napokban pár bentragadt kitűnő nyári holmit az eredeti ár töredékéért, akár 60-70 szzalékos kedvezménnyel.

A vásárlás hétvégéje

Ezt az őszi átállást lovagolja meg az egyre divatosabb Galmour-napok, melyet erre a hétvégére időzítettek, de vannak üzletek, melyekben már a 0. naptól, azaz szerdától elfogadják a kuponokat. Összesen 320 márka 4000-nél is több üzletében 20-70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kuponfüzettel, kávézók és éttermek is csatlakoztak az akcióhoz, ahol akár féláron is fogyaszthatunk. 

A legtöbb üzlet 20 százalékos kedvezményt ajánl fel a vásárlás végösszegéből, de nem csak ruhát, cipőt és kozmetikumért érdemes plázázni ezen a hétvégén, hiszen rengeteg egyéb ajánlat várja a vásárlókat.

Mosogatógéptablettát és öblítőt akár féláron is vásárolhatunk az Emag oldalán keresztül a kuponnal, a Müllerben pedig 40 százalékkal olcsóbban. De az ősz-téli szezonra szükséges gyógyszereket, vitaminokat is beszerezhetjük 25 százalékos kedvezménnyel. Egyes Philips és Braun termékekre szintén 25 százalékos kedvezményt kaphatunk a Media Maktban, de a legjobban azok járhatnak, akiknek új szemüvegre van szükségük, hiszen 30 százalékkal olcsóbban, vagy akár féláron is beszerezhetik most a szemüvegkereteket. Az Auchanban 20 százalékkal olcsóbban vehetünk hűtőt, mosógépet és gáztűzhelyt is, Nissan Juke SUV-ot pedig 700 ezer forintos kedvezménnyel kapjuk meg ezen a hétvégén egy kuponért cserébe. 

Csak óvatosan a kuponokkal

Legyünk azonban figyelmesek és tudatosak a kuponok beváltásakor, akár üzletben, akár online vásárolunk! A Budapesti Békéltető Testülethez beérkező panaszokból ugyanis látszik, hogy fogyasztóvédelmi probléma esetén sokszor nem biztosítják a garanciát az akciósan megvásárolt termékekre, vagy épp a fogyasztó nem tudja gyakorolni a szavatossági jogait - hívja fel a figyelmet egy múlt évi közlemény.

Azt sem árt tudni, hogy a webáruházakban történő levásárlást biztosító kuponok esetén - bizonyos kivételekkel - a fogyasztók ugyanúgy élhetnek a tizennégy napos indokolás nélküli elállás joggal, a leárazott árucikkeknél is! A Glamour-napok akciós kuponjaival üzletben, de bizonyos esetekben webáruházon keresztül is vásárolhatnak a fogyasztók. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kuponon lévő felhívásokat és tájékoztatásokat a vásárlás előtt!

Ha akciósan, üzletben vásárol a fogyasztó ruházati terméket, cipőt, táskát, parfümöt vagy egészségügyi terméket, akkor a hatályos jogi szabályozás alapján nem gondolhatja meg magát három napon belül abban az esetben, amennyiben mégsem tetszik a termék, és nem viheti vissza azt az üzletbe!

Nem csak anyagilag mehetünk tönkre

A vásárlás része a mindennapjainknak. Nincs is ezzel gond, amíg az anyagi kereteinken belül maradva, a számunkra valóban szükséges dolgokra költünk. Ám amikor a vásárlással töltött idő életünk egy jelentős részét kitölti, rendszeresen önmagunk jutalmazására használjuk, és a boltban a sokadik - felesleges - tárgyat akarjuk a kosárba tenni, amiből otthon már egész kis gyűjteményünk van, érdemes megállnunk egy pillanatra és feltenni magunknak a kérdést: mi hiányzik az életünkből, amit vásárlással igyekszünk pótolni? Mi az, amiről elterelődik közben a figyelmünk, amivel nehéz az életünkben szembesülnünk? Ha megtaláljuk a válaszokat, máris közelebb kerültünk egy tudatosabb élethez, és még a pénztárcánkban is több marad olyan tevékenységekre, amik nem elszívnak, hanem feltöltenek - mondta el a Pénzcentrumnak Halászné Gosztonyi Ágnes tanácsadó szakpszichológus.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?