Klímaváltozás: búcsúzhatnak a magyarok kedvenc reggeli italuktól is?

Klímaváltozás: búcsúzhatnak a magyarok kedvenc reggeli italuktól is?

2018. október 7. 10:04

Magyarországon is egyre igényesebbek a fogyasztók, így elterjedtek a jó minőségű, újhullámos kávék - mondta nemrég az InfoRádiónak Nezvál Máté kávépörkölő.

A magyar egy kávéfogyasztó nemzet, vagyis átlagosan gyakrabban isszuk ez az italt, mint a teát. A fogyasztók az utóbbi években igényesebbekké is váltak - mondta Nezvál Máté kávépörkölő, a 42 Coffee tulajdonosa.

Az elmúlt időszakban nyert teret az, hogy jobban utánajárjunk, hogyan lehet tökéletesíteni az italt. Sok ember munkája van abban, míg egy gőzölgő csésze kávéhoz eljutunk

- fejtette ki.

Nezvál Máté arról is beszélt, hogy a klímaváltozás a kávéültetvényeket is veszélyeztetheti. "A komplexebb ízeket magáénak tudó arabica sokkal kényesebb a betegségekre és a környezeti hatásokra is. Inkább a magasabb területeket kedveli, mert az átlaghőmérséklet alacsonyabb. A felmelegedés a hozamokon is érezteti hatását" - mondta.

Nezvál Máté szerint egy nagyobb faj vagy betegség megjelenése megtizedelheti a hozamot, és ez hatással van az árra, és a termlés visszaesését eredményezheti. A fekete ital fogyasztására világszerte egyre nagyobb az igény, több eddig teafogyasztó nemzetnél - például Indiában és Kínában - sorra nyílnak a kávézók - tette hozzá a szakember.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?